Ботев Пд в тежка атака срещу БФС! Кирил Домусчиев също няма да е доволен: Долу ръцете от феновете ни!

1

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив разпространи декларация, която е адресирана до БФС и е свързана с началните часове на домакинските срещи на „канарчетата“.

От изявлението, подписано от изпълнителния директор Алексей Киричек става ясно, че „жълто-черните“ искат мачовете на стадион „Христо Ботев“ да се играят не по-рано от 18:30 часа в делничните дни. Припомняме, че БФС подрежда програмата по предложение на фирмата на Кирил Домусчиев, която държи тв-правата на ефбет лига.

Ето пълния текст на декларацията без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас по тема, касаеща изготвянето на програмата на футболните срещи от Първа професионална футболна лига и по-конкретно часовите диапазони, в които ПФК „Ботев“ Пловдив е принуден да играе своите домакински срещи.

Знаете, че нашият клуб използва най-модерното спортно съоръжение в страната, което отскоро разполага и с отговарящото на всички световни тенденции висококачествено осветление.

С оглед гореизложеното бихме искали да изразим несъгласието си с ранните часове, в които ПФК „Ботев“ Пловдив е принуден да играе своите домакински мачове.

Срещи, започващи преди 18.30 ч. в делнични дни, са неприемливи за всеки, който обича футболната игра и желае да посети мач на любимия си отбор. По-ранните часове не дават възможност нито на работещите, нито на учащите да присъстват на нашия стадион, с което считаме клуба ни и подкрепящата го „жълто-черна“ общност за незаслужено ощетени.

ПФК „Ботев“ има огромна фенска маса и ние сме длъжни да защитим нейните интереси.

При положение, че държавата осигури милиони за това стадион „Христо Ботев“ да разполага с всички необходими условия за провеждане на вечерни мачове, не разбираме защо е нужно да провеждаме срещите във време, което не е удобно за никой.

Призоваваме Ви да преосмислите началните часове на бъдещите футболни срещи, които ще се провеждат конкретно на стадион „Христо Ботев“, за да отговорите на очакванията на обществото, желаещо да посещава мачовете на своя любим отбор, като му осигури така нужната подкрепа.

Футболът е за феновете и ние вярваме, че ще направите нужното той да продължи да бъде за тях.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ