Старши-треньорът на ЦСКА – Нестор Ел Маестро има жокер в ръкава си, вади го още срещу Ботев Враца

7 Dni Sport17.02.2024
Пирин Благоевград - ЦСКА, Нестор Ел Маестро

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще изисква голямо старание от офанзивните си футболисти в пресиращите действия за днешната среща с Ботев Враца, а и през цялата пролет. Както е известно, сърбинът много държи на агресията в противниковата отбрана.

Профилът на двама от основните нападатели в тима досега – Дюкенс Назон и Майкъл Естрада, обаче не позволяваше на армейците да са толкова активни в този аспект от играта. Сега обаче на върха на атаката ще действат бързите и много енергични Матиас Фаетон и Фернандо Каранга и сърбинът ще разчита на техните качества за много отнети топки пред съперниковата врата.

Както вече писахме, възстановеният след дълго лечение на контузия Юрген Матей ще изведе ЦСКА с капитанската лента в неделя. Фернандо Каранга пък ще започне от първата минута, макар че не е в оптимална игрова форма, поради липсата на алтернатива. През втората част той ще бъде заменен най-вероятно от Данило Асприля. Идеята е Каранга и Матей да влязат в някакъв ритъм за двубоя срещу Черно море на „Тича” през следващата седмица, който може да се окаже ключов за развръзката на първенството.

Неделния мач с Ботев Враца пропускат наказаните Бусато и Кареасо, които ще бъдат заменени съответно от Евтимов и новото попълнение Скаршем.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ