„Златен поток“, Наско Сираков с два подписа осигури 7 млн. лева за клубната каса на Левски

7 Dni Sport10.01.2024
Общо събрание на Левски, Даниел Боримиров, Наско Сираков

“Левски” съвсем скоро може да погаси голяма част от задължението си към НАП. “Сините” имат дълг към националната приходна агенция в размер на близо 10 млн. лв.

С продажбата на двама основни играчи обаче столичани ще погасят сериозно задължението си. Бразилецът Роналдо вече е в Русия и е въпрос на часове да подпише договор с местния “Ростов”. От продажбата на бразилеца в касата на “сините” ще влязат малко над 3 млн. лева.

Нападателят вече е преминал медицински прегледи в Турция и предстои подписването на договора.

“Най-късно до четвъртък Роналдо ще бъде представен официално”, разкри пред руското издание “Спорт Експрес” агентът на бразилеца Хулио Сезар Гранха. Контрактът на нападателя с “Ростов” ще бъде за 4,5 години.

“Роналдо има много силни страни, една от които е неговата бързина. Недостатъкът му обаче е завършващият удар”, анализират в Русия качествата на бразилеца.

Бранителят на “Левски” Хосе Кордоба също е пред трансфер. Един от най-добрите защитници в състава на Николай Костов до дни ще подпише с гръцкия “Панатинайкос”. Тимът от южната ни съседка дава 4 млн. лв. за национала на Панама.

Медиите в родината на Кордоба дори вече обявиха сделката за сигурна. Повод за твърденията им е, че онзи ден бранителят показа снимка от гръцкото посолство, а по-късно в личния си профил в социалната мрежа е премахнал, че е част от “Левски”.

“Сините” ще опитат да продадат и капитана си Андриан Краев, както и бранителя Жереми Петрис.

Договорите на дуото изтичат в края на сезона, а играчите нямат намерение да преподписват. Затова шефовете на “Герена” търсят начин да се разделят с тях още през зимата.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ