Граждански съвет ще следи довършването на стадион „Христо Ботев“

7 Dni Sport08.01.2024
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Стадион "Христо Ботев"

Граждански съвет ще следи как се изразходват допълнителните 33 милиона лева, отпуснати за довършването на строителството на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, съобщиха от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив. Представителите на феновете на „канарчетата“ изразиха увереност, че този граждански съвет ще възвърне доверието в комуникацията между „жълто-черната“ общественост и Община Пловдив.

Ето какво написаха от КПБП:

„За цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“ с отпуснатите нови и вероятно последни 33 млн. лева е необходимо отново да се събуди гражданското общество. Възобновилият дейността си Граждански съвет, който бе в основата на спечелването на първата битка за нашия дом, е готов да ни поведе в следващата ни борба. Не сме забравили пълния провал на предишното управление на Община Пловдив по отношение разходването на обществен ресурс, контрола върху качеството на извършените СМР и спазването на заложените срокове на изпълнение на обществената поръчка за строителството на стадиона и ще направим всичко възможно това да не се случи отново.

Към добре познатите на ботевистката общност строителни специалисти се присъединяват и известни пловдивски общественици и привърженици на Ботев. Вярваме, че този екип от професионалисти, доказали своята компетентност и морални устои, ще възвърне доверието в комуникацията между жълто-черната общественост и Община Пловдив и ще допринесе за успешното завършване на стадион „Христо Ботев“, с който всички да се гордеем.

Основните цели, които Гражданският съвет си поставя, са контрол върху изразходването на допълнително отпуснатите средства, с които стадион „Христо Ботев“ да бъде завършен изцяло и качествено, както и установяване и отстраняване на дефекти в гаранционния срок. Експертната група ще работи напълно на доброволчески принцип и при пълна прозрачност и ще предоставя редовно информация на обществеността“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ