Гьозтепе на Станимир Стоилов си намери майстора в турското първенство

7 Dni Sport24.12.2023
Screenshot 2023-12-24 at 14.48.45

Втородивизионният турски отбор Гьозтепе допусна първа загуба под ръководството на Станимир Стоилов. Тимът, воден от Мъри, падна тежко при гостуването на Бодрумспор в мач от 17-ия кръг на шампионата. Така беше сложен край на победната серия на Гьозтепе от пет поредни мача.

Въпреки поражението Гьозтепе остава на третата позиция с актив от 32 точки, колкото има и Сакарияспор. Двата отбора са над една точка от зоната на директна промоция в Суперлигата. Бодрумспор се изкачи до петата позиция във временното класиране с 29 точки.

След равностойно начало защитата на гостите се пропука в 34-тата минута. Бодрумспор бяха подготвили заучено изпълнение на корнер. Самет Ялчън засече и насочи топката в десния ъгъл на вратата на Гьозтепе.

Пет минути преди почивката домакините удвоиха аванса си. След пробив отдясно последва остро центриране в наказателното поле. Огюн Байрак не реагира по най-добрия начин и прати топката в собствената си мрежа.

Окончателна точка на спора сложи Кенан Йозер. В 79-ата минута той направи резултата класически с точно изпълнение на дузпа. Топката беше насочена в горния ляв ъгъл, а вратарят на Гьозтепе Матеуш Лис избра да покрие десния.

Следващият мач на Гьозтепе е ключов. Станимир Стоилов и неговите футболисти гостуват на Сакарияспор на 14 януари в директна битка за третата позиция.

Автор: „Дспорт“

Снимка: От официалния Инстаграм профил на Гьозтепе


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ