Апетитна хапка за ЦСКА се озова на тезгяха, една висока оферта и „армейците“ ще имат шампионски футболист

7 Dni Sport23.12.2023
ЦСКА - Крумовград, Отбор
ЦСКА - Локомотив София, Отбор

Четирима футболисти на Арда могат да преминат в чуждестранни отбори. Това са Преслав Боруков, Станислав Иванов, Абубакар Тунгара и Мартин Стойчев, който играе под наем от Септември София. За първите трима има клаузи в договорите им срещу какви пари могат да бъдат продадени. Сумите са по 250 000 евро на човек, пишат колегите от „БЛИЦ“. Ако се стигне до техни трансфери, общо Арда ще прибере минимум 750 000 евро.

Иванов е в полезрението на клуб от Южна Корея, който бави офертата си. Все пак се очаква тя да бъде изпратена между коледните и новогодишните празници. ЦСКА също има интерес към този футболист.

Агентите на Боруков също са задвижили нещата за намирането на отбор в чужбина. Тунгара е силно желан и от Левски, но сините е малко вероятно да платят откупната му клауза. Стойчев е в плановете за зимна селекция на Ботев Пловдив, но там преговорите ще се водят със Септември Сф и е малко вероятно Арда да вземе нещо от бъдеща сделка.

В същото време стана ясно, че зимната подготовка на кърджалийци в Турция е пред провал. Такъв е планиран, но е възможно да не се осъществи. Причината е отношения между ръководни фактори в клуба.

Бивш футболист, играл в доста отбори, е проявил интерес към евентуално взимане на акциите на Арда, пише „Родопи voice“. Ветеранът дори е бил преди месеци в Кърджали, но по-скоро за да „опипа почвата“. Зад него има доста силни финансови фигури, а той по-скоро е като посредник. Става въпрос за бивш национал със сериозен опит в чужбина.

Месеци преди това интерес към Арда са проявили и собствениците на гранд от Истанбул. До сделка за закупуването на клуба обаче така и не се е стигнало.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ