Нестор Ел Маестро към високите етажи на „Армията“: Вземете ми този играч, за да бъдем шампиони

7 Dni Sport15.12.2023
ЦСКА - Лудогорец, Нестор Ел Маестро

Ръководството на ЦСКА работи по привличането на централен защитник, пишат колегите от „Тема Спорт“. Такъв почти сигурно ще бъде взет по време на зимната пауза. Причината е, че “армейците” не разполагат с достатъчно бързи и технични състезатели в тази зона. В същото време клубът може да се раздели с Мено Кох. Нидерландецът не се ползва с доверието на треньорския щаб. Той не бе със статут на основен играч при Саша Илич, а при Нестор Ел Маестро ролята му в състава стана още по-периферна. Високият 195 см бранител е прекалено бавен и това е пречка за играта на “червените”, които с него на терена трябва да действат изтеглени по-назад.

В края на есента наставникът залагаше на двойката Браян Кордоба – Християн Петров. В нея има перспектива, тъй като колумбиецът е на 24 години, а родният национал само на 21. В ротацията влизаше и националът на Люксембург Енес Махмутович, но не и Кох.

Нидерландецът е полезен при статичните положения както пред собствената, така и пред противниковата врата. Само това му качество обаче няма как да му донесе титулярно място. Той се появи на терена в 11 от 20-те шампионатни срещи на ЦСКА. Само в 4 от тях защитникът намери място в стартовата единайсеторка. Кох е в клуба от началото на 2021 година, а договорът му изтича през лятото. Много вероятно е контрактът му да бъде разтрогнат още през зимата.

През пролетта на разположение на Ел Маестро ще бъде друг нидерландец – Юрген Матай. Централният защитник, който носеше лентата на “армейците”, не е играл през тази кампания заради тежка контузия в коляното. Той получи травмата на 25 май при победата с 1:0 над Локомотив Пловдив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ