Гордей се България, Тервел В. Пулев победи аргонтен американец в Коста Меса, САЩ

7 Dni Sport15.12.2023
Screenshot 2023-12-15 at 8.13.54

Българският боксьор Тервел Пулеви надви американеца Дионардо Майнър с единодушно решение в Коста Меса, Калифорния.

Първи рунд: Двамата започнаха мача предпазливо, след това обаче Тервел успя да притисне на два пъти американеца на въжетата и да вкара комбинации от удари. С гонга българинът успя да вкара и още един десен прав, но не чист удар в главата на Майнър.

Втори рунд: Майнър започна добре, но Тервел отговори с отлична атака. Двамата дори си размениха по няколко чисти удара. Тервел успя да вкара ляво кроше в последните секунди, а след това завърши рунда с добра комбинация, след като самият той получи удари, но това не му се отрази.

Трети рунд: Американецът започна с комбинация и бързи удари в тялото на Тервел Пулев. Майнър бе притснат в ъгъла от българина, който засипа с удари противника си. След това Тервел успя да вкара и десен прав, а Майнър дори падна за първи нокдаун. Успя да се изправи, но Тервел веднага му се нахвърли с нова порция удари. Все пак Дионардо Майнър оцеля.

Четвърти рунд: Майнър отново бе притиснат на въжетата, Тервел вкара комбинация, завършваща с десен прав, след което се оттегли назад. Българинът остана по-активен, дори след като получи удар на свой ред. Американецът обаче изглеждаше разклатен и непрестанно навеждаше опасно главата си. Предупреждение от рефера обаче нямаше. Този път последният удар в рунда бе за Майнър.

Пети рунд: Дионардо Майнър започна активно рунда, но след това умората си каза думата и Тервел натисна. Той успя да вкара няколко комбинации, включително в последните секунди. Американецът се разклати отново, но така и не падна. За българина сериозен проблем имаше с лявото му рамо, като по време на рунда се появи голяма подутина в тази област.

Шести рунд: Тервел започна с чудесна атака с точен десен и ляв прав в главата на Майнър. Минута преди края на мача българският боксьор успя да вкара още няколко крошета, но Майнър отново остана на крака.

Автор: „Гонг“

Снимка: От Официалния сайт на „бТВ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ