„Златната кокошка“ снесе на Кирил Домусчиев, един успешен ход и потичат милиони и власт

7 Dni Sport01.12.2023
payimage-247526

След снощния успех с 2:1 над Спартак Търнава Лудогорец има всички шансове да спечели групата си в Лигата на конференциите.

Това минава през задължителна победа над лидера Нордселанд в последния кръг от груповата фаза. Срещата е след две седмици в Разград.

Ако Лудогорец надделее, със сигурност ще продължи напред, а при добро стечение на обстоятелствата ще завърши и на върха, което ще осигури на българския шампион редица бонуси.

Разградчани ще получат 500 000 евро за самата победа и още 650 000 в същата валута за това, че са спечелили групата. Освн това те ще прескочат 1/32-финалите, отивайки директно на 1/16 финал, което им гарантира още 300 000 евро.

Не без значение е, че победителят в групата получава бонус от 2 точки за своя коефициент. Това означава, че коефициентът на България също ще се увеличи с около 0,6 точки.

Също така ще запазим реални шансове да изпреварим намиращите се в момента пред нас Словакия, Румъния, Унгария и Швеция в клубната ранглиста на УЕФА. Това обаче преминава и през победи за Лудогорец и в елиминационния етап на надпреварата.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ