Собственикът на Берое: Себастиан Вия ще има огромно влияние върху Берое, лигата и страната

7 Dni Sport16.11.2023
Screenshot 2023-11-15 at 10.53.11

Собственикът на Берое – Ернан Банато коментира пред аржентинското радио „DSports Radio“ привличането на Себастиан Вия. Колумбиецът подписа договор за 2,5 години с клуба от Стара Загора.

„Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил договора си с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме за топ играч. Има прекратяване с клуба от страна на играча, тогава ФИФА ще реши. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент. Не виждам никаква причина Берое да се консултира, с който и да е клуб, още по-малко с ФИФА“, заяви Банато.

„Ние не сме говорили с Бока. Преговорите бяха с хората, които го представляват и директно с играча. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме. Ние се доверяваме и вярваме, че цялата правна част и всички хора, които работят с нас и които работят с играча, направиха нещата както трябва“.

„Играч като Себастиан ще има огромно влияние върху Берое, лигата и страната. Съобразихме съдебното му положение в рамките на договора и това, което се случва с него“, заяви Банато.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ