Лудогорец смачка Арда в Кърджали, но си тръгва само с точка

IMG_1813

Арда Кърджали и Лудогорец не се победиха и завършиха при нулево равенство на „Арена Арда“ в последен мач от 14-ия кръг на efbet Лига. „Орлите“ имаха повече на брой ситуации за гол, но най-чистото положение бе на сметката на кърджалийци, като дойде в 87-ата минута, когато десният страничен стълб спаси гостите след удар на Ел Мами Тетах.

За шампионите след контузии се завърнаха капитанът Антон Недялков, който пропусна 40 срещи, и нападателят Квадво Дуа. За домакините за първи път през сезона на терена се появи Ел Мами Тетах, който най-сетне е бил картотекиран след дълго чакане, като същото важи и за записалия дебют с екипа на тима от Родопите Принц Ебенезер.

Двата отбора остават съседи в класирането. Лудогорец е временно на пето място в таблицата с актив от 24 точки, на 1 пред Арда, който е на шеста позиция. В следващия кръг разградчани посрещат Хебър, като преди това имат визита на Лудогорец в мач от групите на Лигата на конференциите. Арда пък ще гостува на ЦСКА в следващия си мач.

В четвъртата минута се стигна до първо положение в мача, като то бе на сметката на Лудогорец. Мунир Шуиар отклони с глава към Якуб Пьотровски, чийто удар бе блокиран, настана суматоха в наказателното поле на Арда, Шуиар нанесе шут от добра позиция, който мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Две минути след това пред Мунир Шуиар се откри нов шанс, след като стреля директно от пряк свободен удар, но над напречната греда.

Арда за първи път застраши вратата на Лудогорец в 13-ата минута, когато Радослав Цонев центрира отляво от свободен удар, а в наказателното поле най-съобразителен бе Умар Сако, който нанесе точен удар, а Симон Слуга улови без проблеми.

В 18-ата минута привържениците на трибуните се включиха към призива на Бойко Величков за скандирания „Оставка!“ към ръководството на Българския футболен съюз.

В 29-ата минута Ноа Сонко Сунберг проби отлично през средата на терена и продължи топката към Руан Круз, той нанесе удар от дистанция, който бе блокиран от бранител на Арда.

В 35-ата минута Кайо Видал проби в наказателното поле, като удари с лакът Пламен Краучнов, но не последва съдийски сигнал, Видал стреля два пъти, и двата пъти бе блокиран, след което Рик Джонатан нанесе изстрел над вратата. Две минути след това Видал имаше претенции за дузпа за нарушение на Умар Сако, но се видя, че посягане от защитника нямаше.

С това се изчерпаха и интересните положения през първата част.

Първият четвърт час на второто полувреме не предостави нито едно чисто положение пред някоя от двете врати, въпреки че „орлите“ понатиснаха и стигнаха до няколко центрирания, които не доведоха до нищо интересно. В 60-ата минута Тонислав Йорданов реагира бурно и изрита бутилка край резервната скамейка, след като бе заменен от Преслав Боруков.

В 73-ата минута при центриране на Спас Делев от ъглов удар Ноа Сонко Сундберг успя да нанесе удар, който бе блокиран.

Три минути след това се стигна до първия точен удар, след като Аслак Фон Витри центрира отдясно към Спас Делев, който нанесе удар с глава, а Анатоли Господинов изби в корнер, като при последвалото изпълнение Антон Недялков нанесе удар от границата на наказателното поле, който премина встрани от левия страничен стълб.

В 85-ата минута Тодор Неделев стреля опасно от пряк свободен удар към близкия ляв ъгъл, но Господинов бе заел добра позиция и се справи с изпълнението на офанзивния полузащитник.

Две минути след това Ел Мами Тетах бе изключително близо до откриващо попадение, след като проби отлично отдясно и нанесе удар с левия крак от границата на наказателното поле към далечния десен ъгъл, но бе спрян от напречния стълб.

Автор: „ДСпорт“
Снимка: Официална „Фейсбук“ страница на Лудогорец


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ