Класика! Сателитът на Лудогорец – ЦСКА, му вдъхна живот за реванша с Астана

payimage-596712

Лудогорец победи ЦСКА в мач от V кръг на efbet Лига. На стадион “Хювефарма арена” “орлите” се наложиха с класическото 3:0.Домакините играха 20-ина минути с човек по-малко, но и това не се оказа достатъчно за гостите да стигнат поне до гол. Припомняме, че през пролетта червената глупост направи Лудогорец шампион, сега пак тя реанимира делиорманци преди реванша с Астана.

В 6-ата минута Текпетей и Десподов направиха двой в наказателното поле на съперника. Първия шутира по диагонала, но Бусато плонжира и изби в корнер.

120 секунди по-късно обаче Лудогорец поведе. Десподов центрира отлично от фал. Руан Круз пък засече неспасяемо с глава от 8-9 метра за 1:0.

В 13-ата минута Текпетей проби отляво, нахлу в наказателното поле, преодоля Браян Кордоба и стреля, но покрай дясната греда.

След четвърт час игра Назон бе изведен сам срещу вратаря и пусна покрай него. Слабият му удар обаче бе пресечен от Оливие Вердон, който след това без проблеми изчисти на безопасна дистанция.

В 19-ата минута Хайнц получи в наказателното поле и шутира без забавяне, но над вратата.

В 33-ата минута Лудогорец удвои аванса си. Лудогорец получи право да изпълни фал вляво от от наказателното поле на ЦСКА-София, в близост до аутлиният. Десподов даде пас на границата на наказателното поле. Там Аслак Фон Витри стреля. Топката рикошира в Сейни Санянг, заблуди Бусато и влетя в мрежата му за 2:0. Попадението пък бе записано като автогол на футболиста на гостите.

В 44-ата минута Деподов бе изведен сам срещу Бусато. Вратарят на гостите обаче отрази удара на родния национал.

В последната минута на полувремето Мено Кох засече центриране от корнер, но покрай лявата греда.

В 56-ата минута Лудогорец оформи класиката в резултата. При центриране към Руан Секо, Иван Турицов игра с ръка в собственото си наказателно поле, което първоначално остана незабелязано от главния съдия. След като бе привикан от ВАР и прегледа ситуацията на монитора, Никола Попов отсъди дузпа. От бялата точка Кирил Десподов бе безапелационен за 3:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ