Флорентин Петре: ЦСКА може да привлече почти всеки футболист

7 Dni Sport25.07.2023
Флорентин Петре, Тодор Янчев

Бившият футболист на ЦСКА Флорентин Петре даде интервю за gsp.ro по отношение на предстоящите евробитки между България и Румъния. ЦСКА ще мери сили с тима на Сепси, а ФК ЦСКА 1948 с този на ФКСБ.

„В последните години Лудогорец държи високо ниво и инвестира много пари. Дава добри условия на чуждестранни играчи, да не забравяме какви големи заплати получаваха и нашите румънци, когато бяха там. Когато искаш уважение, докарваш добри футболисти, уважаваш ги и те се отблагодаряват. Ще бъдат четири интересни мача, като мисля, че отборите са на сходно ниво.

Според мен шансовете са равни. Не мога да кажа, че ФКСБ е големият фаворит за мача с ФК ЦСКА 1948. Наистина не мога да го кажа. Искам да погледнете управлението на екипа. Технически директор е Стойчо Младенов, който е бившият ми треньор в ЦСКА. Имам и двама – трима бивши колеги, които са там. Събран е солиден екип.

Кой в Румъния дава милиони евро на играчи? Ясно е, че за Сепси е минус, че се изправят срещу много добър отбор с много добри играчи. С изключително мощен шеф от България, който може да привлече почти всеки играч, когото пожелае. Нивото на игра ще бъде много по-високо, отколкото бихме очаквали.

Тези хора имат много пари. ЦСКА се бори до последния етап с Лудогорец за първенство, отбор, пред който никой не се е опълчвал така“, каза той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ