Екс-шеф на ЦСКА смъкна гащите на много легенди: Ето ви имена, те съдиха ЦСКА дори за стотинки по лихвите

7 Dni Sport13.05.2024
payimage-325748

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров се върна назад във времето и разказа как е преговарял с бивши футболисти, треньори и легенди на „червените“, за да спаси лиценза на клуба.

„Имах 47 вътрешни дела, повечето трудово-правни, и 22 международни. Смятайте колко казуса трябваше да разглеждам на ден, да говоря и предоговарям. С една голяма част успяхме.

Най-интересното искам да го кажа на феновете! Че всички, които ги смятат – този футболист е с червено сърце, онзи футболист е за емблемата, третият едва ли не ляга и става с ЦСКА, точно с тези футболисти беше най-трудно. Не само че беше най-трудно в преговорите, а си настояваха за всички лихви“, каза Александър Тодоров в подкаста ТikiTalks+.

„Ето – един Мораеш. Такива легенди слушам от феновете, че той едва ли не умирал за ЦСКА. Когато започнах да преговарям с него за средствата, той каза: „Ей там е адвокатът ми“. По договор трябваше да получи някакъв процент от трансфера му в Шахтьор. Казах му, че мога да му дам някакви средства и го моля да махнем огромните начислени лихви. И да предоговорим във времето лека-полека да му изплащаме парите, защото нямаме такива огромни суми. Той каза: „Не ме интересува! Там е адвокатът ми, разбирайте се с него. Въобще не ме занимавайте, искам си парите. С лихвите до стотинка“. Това е.

Той беше последният човек, с когото успях да се договоря, за да спася лиценза. Това е 2014 г. С много хора имахме проблеми. В интерес на истината повечето български футболисти влизаха в положение и се разбирахме – за сумите, които искаха да получат. Но чужденците – абсурд. Даже не искаха да разговаряме – пращаха ме към агент, адвокат и т.н. Довиждане“, продължи Сашо Тодоров.

„С треньорите ли? С всички беше зле. Радуканов беше казал да дойда с цветя при него, имаше едно такова изказване. Да съм пристигнал с цветя при него, за да разговарям с него. Викам си „бре“.

С Павел Дочев също имахме дълги преговори, и с неговите адвокати. В крайна сметка всичко му изплатихме на Павел Дочев. Той не знам колко време беше треньор – за два-три месеца, но си искаше всички неустойки по договора, както и лихвите по неустойките. Мисля, че договорът му беше подписан с германски паспорт, да. На Стойчо Младенов изплатихме каквото имаше да се изплаща“, каза още Тодоров.

„Да не говорим даже и за легендите. Паро Никодимов и другите също пуснаха да си искат парите в Лицензионната комисия и т.н. Въобще много малко бяха хората, които спестиха нещо на ЦСКА. Въпреки че апелът ми беше дайте да спасим клуба. Ако легендите и футболистите, на които ЦСКА е дал трамплина към големия футбол, не проявят това желание, кой да го прояви…“, завърши бившият шеф на „червените“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ