Хосе Мария Бакеро е в София, старт на разговорите с отбора на Славия

7 Dni Sport12.06.2023
Славия - Черно море, Отбор

Хосе Мария Бакеро, легендата на Барселона, пристига днес в България за разговори със Славия. Гениалният халф от „дриймтима“ на Йохан Кройф и Христо Стоичков ще се види с президента Венцеслав Стефанов и тогава ще се реши дали поема „белите“, пише „Труд“. До преди година на „Овча Купел“ игра неговият син Йон.

Бакеро е легенда и на родния си Реал Сосиедад, за който в осем сезона има 223 мача и 67 гола. През 1988 г. баскът премина в Барса, за да стане част от първия тим на каталунците, станал европейски шампион. Там Бакеро натрупа 260 двубоя със 72 попадения. Едва третият и последен отбор в кариерата му е мексиканският Веракрус, където халфът игра само няколко месеца и прекрати кариерата си.

Именно в Страната на ацтеките започна и треньорският път на Бакеро – в Пуебла. След това води втория отбор на Малага и Реал Сосиедад. Най-дългият му престой е на полска земя при Полония и Лех, като на втората дестинация беше наставник на бившия национал Александър Тонев.

За последно Бакеро бе треньор през 2013 година – на перуанския Хуан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ