Един Мауридес стига! Головият звяр разби „бялата стена“ в последната минута (СНИМКИ)

Цска Славия (26)

ЦСКА спечели с 2:1 първото столично дерби за сезона, побеждавайки Славия на „Българска армия“ с два гола на централния си нападател Мауридес в последните минути на двете полувремена. Точен за „белите“ бе Янис Карабельов.

Двата отбора не губиха време в разузнаване и си размениха по няколко опасности още до 10-та минута. Във втората Мауридес се размина на сантиметри с центриране на Жоржиньо, а Милчо Ангелов бе изведен зад гърба на Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски и стреля към Черниаускас, но вратарят на ЦСКА бе затворил добре ъгъла и спаси без проблем. В 5-та Бодуров се озова непокрит в наказателното поле на „белите“, но не очакваше центрирането на Десподов да стигне до него и топката го удари в крака, за да излезе на метър встрани от вратата. Крилото се измъкна на скорост от Велковски в 7-та и реши да прехвърля Стериакис, но прати високо над целта. В 9-та Чорбаджийски насочи с глава след корнер, но в обсега на гръцкия вратар на гостите.

В 14-та минута Славия понесе сериозен удар, след като Георги Йомов получи контузия и бе принудително заменен от Славчо Шоколаров.

Последваха минути на доста сериозна битка, а мачът започна да се изнервя.

В 30-та Кристиян Малинов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Славия и стреля с глава, но прекалено слабо и близо до Стериакис. В 38-та вратарят имаше късмет след изстрел на Десподов от пряк свободен удар, при който топката се удари в дясната му греда, след това в гърбът му и пак в гредата. Притичалите защитници в бяло спряха Рубен Пинто да направи добавка от 1 метър и стражът улови.

В последната минута на редовното време Десподов набра скорост през центъра и бе задържан от Милен Гамаков. Крилото на ЦСКА се ядоса много и бутна съперника си, който падна на тревата. Волен Чинков реши по соломоновски ситуацията, показвайки жълти картони и на двамата.

Във втората от трите минути продължение играчът с №19 от ЦСКА получи в близост до аутлинията и центрира около точката на дузпата, където Мауридес връхлетя и с безпощаден удар с глава матира Стериакис за 1:0. За бразилския нападател това бе седми гол в седмият му мач с червената фланелка.

Второто полувреме започна с лоша новина за Нестор Ел Маестро. Жоржиньо бе фаулиран грубо и се наложи да бъде сменен принудително от Жанио Бикел. Той застана в центъра на терена до Малинов, Пинто мина зад Мауридес, а Тиаго отиде на левия фланг.

ЦСКА продължи да държи повече топката, докато „белите“ изчакваха своя шанс и той дойде в 66-та минута. Димитър Велковски центрира от пряк свободен удар към вратарското поле, там Янис Карабельов се извиси и с глава прониза Черниаускас за 1:1. Това бе и първият гол, който вратарят на „червените“ допусна в Първа лига този сезон.

Нестор Ел Маестро реагира, пускайки в игра Евандро Да Силва на мястото на Рубен Пинто, като той застана зад Мауридес.

В 73-та минута центриране на Бикел бе върнато към дузпата от Тиаго, а там Секулич с глава прати към далечния ъгъл на вратата, но на метър встрани. Минута по-късно мощен пробив в наказателното поле на Десподов завърши със силен удар в близкия ъгъл, но Стериакис внимаваше и изби.

В 78-та минута „червените“ отмъкнаха топката пред наказателното поле на Славия и Десподов хитро копна над защитата за Евандро, който от въздуха стреля над гредата.

Когато всичко сочеше към равенство, Десподов получи пространство на десния фланг и центрира „късо“ в наказателното поле, а Мауридес изпревари персоналния си пазач и с глава прати неспасяемо в далечния ъгъл на Стериакис, за да донесе четвъртата поредна победа на „червените“ в Първа лига. Закономерно тимът на Нестор Ел Маестро е на върха в класирането, с 2 точки аванс пред Левски. Славия е на 8-о място след 4 мача, в които спечели 5 точки.

За ЦСКА предстоят много важни 7 дни, в които ще играе срещу Копенхаген в Лига Европа и срещу Лудогорец в Първа лига.

ЦСКА- СЛАВИЯ 2:1
1:0 
Мауридес 45
1:1 Янис Карабельов 67
2:1 Мауридес 90

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто (72 – Евандро), 7. Жоржиньо (51 – Бикел), 9. Мауридес, 14. Лясков, 15. Малинов (86 – Дюлгеров), 19. Десподов, 20. Тиаго, 27. Секулич

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 25. Александров, 15. Станисавлевич, 55. Христов, 23. Узунов (59 – Пешов), 33. Иванов, 35. Йомов (21 – Ш0коларов), 19. Велковски, 38. Гамаков, 7. Ангелов, 10. Карабельов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ