Арда Кърджали привлича тарана на Ботев Враца – Браян Переа

7 Dni Sport11.05.2023
Септември София - Ботев Враца, Браян Переа

Арда подготвя сериозн входящ трансфер, разбра „Тема Спорт“. Кърджалийци са на път да привлекат нов нападател от Първа лига. Става въпрос за звездата на Ботев Враца Браян Переа. 30-годишният колумбиец има 9 гола и 3 асистенции този сезон в елита, в 25 мача. Той дойде под Околчица през януари 2022-ра, като наскоро преподписа до юни 2025-та. За да го привлекат, сините ще платят трансферна сума.

Така те направиха и през зимата с нападателя на Берое Абубакар Тунгара, плащайки откупната му клауза. Интересът на Арда към бившия футболист на Лацио Браян Переа е още от зимата, когато врачани са отклонили една оферта на сините, с надеждата да го продадат в чужбина за повече пари. Переа е в радарите и на клуб от Саудитска Арабия.

Кърджалийци от доста време нямат проблеми с финансирането и са склонни да плащат за нови попълнения.

През лятото изтича наемът на Ласана Н‘Диай и той ще трябва да се върне в ЦСКА Москва, откъде бе преотстъпен на Арда през февруари 2022 година. На полусезона сините се подсилиха в предни позиции с Преслав Боруков, но той така и не успява да се наложи и утвърди. В лагера на кърджалийци искат разчупен нападател, какъвто безспорно е Браян Переа, който може да действа и зад тарана.

Наскоро сините обявиха, че гласуват доверие на старши треньора Александър Тунчев до края на сезона. Той има договор за още една година, но не е изключено след края на сезона да се стигне до промяна.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ