Левски излиза за нов мач, съперник е хегемона на Малайзия – Джохор

7 Dni Sport28.01.2023
Левски - Ал Насър, Асен Митков

Отборът на Левски излиза срещу шампиона на Малайзия Джохор в предпоследната си пета проверка в Дубай. Двубоят стартира в 16:00 часа българско време, а в нея се очаква Станимир Стоилов да започне да избистря титулярен състав за пролетния дял от шампионата.

До този момент „сините“ записаха три победи и едно поражение в контролите. В последните две проверки столичани надвиха ФК Рига с 3:2 и 2:0, а новият нападател на 26-кратните шампиони Рикардиньо отбеляза общо четири гола. Преди това Левски победи с 2:1 местния Ал Насър, а след това допусна изненадващ обрат от 2:0 до 2:3 срещу шампиона на Кувейт Ал Кувейт.

Мачът за Левски със сигурност пропускат контузените Жереми Петрис, Келиян ван дер Каап и Кристиян Димитров.

Противникът на Левски е тотален хегемон в Малайзия, след като последните девет години е първенец на страната. Миналата година съставът на Джохор взе титлата без да допусне нито едно поражение в шампиона. Това е нещо нормално за тима, който от 2018 година има само три загуби във вътрешния си шампионат. Бившият играч на Удинезе, Шефилд Уензди и Уотфорд Фернандо Форестиери е звездата на тима.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ