От Баия харесали Каули Оливейра, докато гледали Сисиньо

7 Dni Sport28.01.2023
Лудогорец - Сутиеска, Каули Оливейра, Антон Недялков

Скаутите на елитния бразилски Баия са харесали Каули Оливейра, докато са гледали бившия негов съотборник Сисиньо в мачовете на Лудогорец. Интересът на въпросния клуб към десния бек датира от края на ноември 2022 година, а горе-долу от тогава те искат и плеймейкъра, тъй като хората на Баия са останали очаровани от качествата на Каули.

Трансферът на желания от Панатинайкос футболист в родината му се очаква да стане съвсем скоро. Баия ще плати клаузата му за откупуване, която е в размер на 2,5 милиона евро. Както вече стана ясно, парите не са проблем за този клуб, който е собственост на „Сити футбол груп“, а само преди няколко дни купи ляв бек за 3,25 млн. евро.

Колкото до Каули, за него е ясно, че иска трансфер още от края на миналата година. Тогава дойде офертата от Панатинайкос, която бе за 1,7 млн евро и не задоволяваше разградчани. Малко по-късно пристигна и предложение от Чонбук Моторс, което щеше да бъде прието от шефовете на Лудогорец, но самият футболист не искаше да ходи в Южна Корея.

Така в крайна сметка победител се оказа Баия. Бразилците съвсем скоро ще представят Каули. Неговото желание е било да играе в елита на Бразилия и това сега ще стане факт.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ