Ново попълнение на Берое: Ако от ЦСКА ме потърсят, веднага отивам на „Армията“

7 Dni Sport22.01.2023
йоан бауренски

Новото попълнение на Берое – Йоан Бауренски – сподели пред „Мач Телеграф“ какви са амбициите му с отбора и заяви, че не се е замислял и за миг дали да приеме офертата на отбора. Той коментира конкуренцията в efbet Лига, както и това дали ЦСКА е затворена страница за него.

Подготовката започна. Как е настроението в отбора?

– Да, подготовката започна и всичко е наред. Има настроение в отбора и се готвим здраво за предстоящите мачове за първенството. Очаква ни доста работа.

В какво състояние беше след почивката?

– Както всеки един спортист и аз съм се подготвял през почивката и мисля, че се намирам в добро състояние.

Вече си част от Берое. Познаваше ли някого в отбор?

– Да, вече съм тук в Стара Загора. Подписах с Берое и се радвам, че познавам доста от момчетата, което ми помага много. Радостен съм, че съм част от отбор с традиции и история.

Какви са ти очакванията за пролетта? Ще подобрите ли резултатите?

– Аз винаги имам високи цели и виждам, че момчетата също се стремят на високо, подготвяме се и вярвам, че ще постигнем по-добри резултати от тези през есента и ще покажем една по-добра игра.

Може ли Берое да се бори за седмото място и бараж за Европа?

– Това зависи единствено и само от нас и ако се представяме добре е напълно възможно да го постигнем. Трябва да сме позитивно мислещи и да преследваме във всяка една среща максимума точки.

Десет точки разлика от седмата позиция малко или много са?

– Много са, но трябва да покажем характер и дух, за да стопим тази разлика, няма нищо невъзможно. Затова тази игра е велика!

Какво си пожелаваш да постигнеш с фланелката на Берое?

– Пожалавим си да върнем Берое там, където му е мястото и аз ще помогна с каквото мога това да се осъществи. Във всяка една минута на терена ще давам всичко от себе си. Искам да радваме феновете на тима, защото Стара Загора е един футболен град и привържениците на клуба наистина милеят за него.

С какао те привлякоха, замисли ли се дали да приемеш офертата на клуба? Кое беше ключовото?

– Не, не се замислих и за миг, ако трябва да съм честен, когато ме потърсиха от Берое. Това е един от най-големите клубове в България. Може би едно от най-ключовите неща беше, че тук има условия за развитие на младите футболисти и това мисля, че ще бъде плюс за мен и кариерата ми.

Какви са първите ти впечатления от треньора Николай Киров?

– Николай Киров е един много добър треньор и се радвам, че имам възможност да работя с него. Определено мисля, че имам много да науча от специалист като него.

Той ли беше една от причините да кажеш „да“ на Берое?

– Да! Може да се каже, че той е една от причините да се съглася да дойда в Берое.

Имаше ли други предложения към теб?

– Да. Имаше и други предложения към мен, но прецених, че тук е най-доброто място за мен и развитието ми.

Няма как да не те попитам за ЦСКА. Смятаха те за един от най-големите таланти на отбора. Защо се стигна до твоето напускане? Кое не се получи?

– Говорихме с шефовете и преценихме взаимно, че това е най-доброто решение за мен. Да отиде някъде де се развивам, защото в ЦСКА не получавах особено голям шанс за изява. Точно в този период от моята кариера имам нужда от игрово време и ще направя всичко възможно да го получавам с фланелката на Берое.

Затворена страница ли е за теб ЦСКА?

– В никакъв случай ЦСКА не е затворена страница за мен. Ако от клуба преценят, че мога да помогна и съм им нужен, няма да се замисля и бих се върнал на „Българска армия“ във всеки един момент.

Ако вкараш гол на „червените“, ще се зарадваш ли?

– Не, няма как да се зарадвам, защото съм от ЦСКА от малък и те са ми помагали винаги, когато имам нужда от нещо. Това е отборът на сърцето ми и не бих се зарадвал, ако отбележа гол, защото много уважавам този отбор и феновете му.

За трансфер в чужбина мислил ли си? Къде искаш най-много да играеш?

– Мислил съм, да. Даже съм имал оферти от чужбина. Но не съм ги приемал. Най-много харесвам първенствата на Англия и Италия, надявам се един ден да се осъществи тази мечта и да играя в тези страни.

Как ще коментираш конкуренцията в първенството?

– Конкуренцията в първенството е много сериозна. В шампионата всеки може да победи другия и мисли, че има доста равностойни отбори и всеки мач ще е труден. Силите са много изравнени, а това може само да радва зрителите на Първа лига.

Кой е любимият ти мач?

– Най-любимият мач ми е, когато бях в Ботев Враца и победихме Левски с 2:0. Беше голяма емоция както за мен, така и за съотборниците ми и феновото на тима.

Какво си пожелаваш за 2023-та година?

– Пожелавам си на първо място да съм здрав! Всичко друго ще се нареди.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ