Петър Ганев: Нямаме план как да покрием старите задължения

7 Dni Sport15.11.2022
Левски - Славия, Дарко Тасевски

Членът на НС на Левски – Петър Ганев говори след края на Общото събрание на акционерите на „синия“ клуб. Той обаче не пожела да разкрие всички подробности относно това, какво се е случило по време на Общото събрание на Левски.

„Обичайна годишна среща на всички акционери, която е много важна, защото това най-висшата форум на управление, без да подценяваме останалите. Беше доста откровено заседание, каквото е в последните 3 години. Промяната е в надзорния съвет, който отново е от 4 души, има един нов член – г-н Краус, който дълго време е и в ложата на клуба. Мисля, че има диамантена карта. Мисля, че всички го познаваме, или поне голяма част от тези, които гласуваха, го познават. Сега трябва да видим дали ще се правят промени в Управителния и Надзорния съвет, как ще функционират те и като ццяло клубът занапред.

Обсъждаха се много от проблемите и предизвикателствата пред клуба. Честно и откровено бяха казани нещата. Въпросът е какви действия ще предприемем. Към момента няма детайлен план как да излезем от тази ситуация. Ние трябва да направим, разбира се, с участието на изпълнителния директор и УС. Предизвикателствата остават. Днес честно казахме какво е състоянието и трябва да вземем решения как ще действаме занапред.

Беше маркирана тази тема с дълговете към Васил Божков, но тя не е основна. Посланието днес не мисля, че трябва да бъде обвързвано с дълговете към г-н Божков. Затова ако дам отговор, той ще отиде в заглавие.

Смяната на собствеността, знаете, че има интерес. Той е публично заявен отпреди месеци и към момента ситуацията остава такава. Няма нищо конкретно, нищо, което да размести пластовете. Тази тема остава отворена.

Това с твърдите срокове и суми не винаги е точно така. Към момента клубът е изряден текущо към държавата. Заплатите и осигуровките се плащат навреме, а също и ДДС. По кампанията „Левски е вечен“ приходът е 7 милиона и затова можем да бъдем изрядни. Въпросът е какво правим със старите задъжения. Ясен план как да покрием всички стари задължения няма. Това е и причината да търсим някакви решения и най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с план и конкретни стъпки. Клубът ще съобщи на привържениците какво предстои и каква е тяхната роля в този процес. Към момента основният приход идва от привържениците, от магазина, от стадиона. В детайли разисквахме приходите, разбира се идват и от спонсора. Това са каналите, по които към момента клубът функционира.

Мисля, че привържениците разбират ситуацията и форума и момента да изказват своето мнение. Днес почти не са се коментирали резултати. Аз не помня някой да е питал конкретно за последните 7 мача. Форумът няма и тази цел, защото това не е спортно-техническа комисия. Това е форум на акционерите, които коментират бъдещето на клуба. Темата е отчета за 2021-а година, но тъй като сме напреднали много в 2022-а година и новият УС работи почти изцяло през 2022-а година. Темата беше финанси, бъдеще, плян, проблеми, а не левият, десният бек или конкретните резултати. Това е тема, стана дума и за лагера, който знаете, че е подсигурен с най-добри условия. Една от причините, въпреки тежката финансова ситуация, да погледнем към наистина добър лагер, с добри условия, за да има наистина добри резултати. Това е начинът, добрият лагер е по-важен дори от това да купин още един добър играч. Прединят лагер беше на добро ниво и това даде резултат.

Не мисля, че думата е напрежение. Има напрежение във всеки привърженик на Левски как да се измъкнем от тази ситуация, като това напрежение е повече от 2 години и това е нормално, особено, когато е изминат дълъг път – платени са задължения, можем да изплащаме заплатите. Когато си извървял дълъг път, напрежението е още по-голямо, защото не искаш да се провалиш след толкова успешна година като цяло. Имаше и спадове, в момента сме в такъв, но тази година беше луда, имаше много хубави моменти и когато си минал през такава година, напрежението е още по-голямо, защото искаш да намериш решение, а не да се спънеш накрая и всичко да отиде на боклука. Мислим, че ще ги намерим.

Не мисля, че става дума за настояване за придобиване на акции, а за намиране на решение на проблемите, които обсъждахме 3 часа. То може да дойде по различни канали. Може да дойде нов собственик, може в сегашната структура да намерим допълнителни решения, можеда има и някаква друга промяна и по-силна роля на привържениците. Има различни канали, ние търсим най-доброто решение. Аз не го гледам като напрежение, а като вълнение как да намерим най-доброто решение за Левски.

Няма нещо общо с г-н Божков този лагер. Дубай има добри условия, които са познати на нашия треньор. Два целеви спонсора покриват разходите за този лагер. Няма нужда на паркинга някой да подхвърля име. Когато си проявил клуба, имаш право това да бъде обявено. Това не е от текущите на клуба. Това са целеви, нови приходи, които не са свързани с г-н Божков.

Към момента в Левски няма спуснати спонсори. Знаете кой ни е генералния спонсор. Мисля, че той е доволен от взаимоотношенията с клуба. Компаниите, които подкрепиха лагера, са логични. Проблемът е, че нямаме други спонсори. Клубът трябва да привлече още безспорни компании, които да имат голям принос за клуба. Левски търси голям партньор. Левски е на първо място по приход от стадион и магазин, двете са общо 7 милиона. Левски не е първи по рекламни приходи, а това трябва да се промени, за да сме първи там. Не сме първи и по приходи от отбор, но сме там. Не е сега моментът за ТВ правата, но клубът не получава това, което заслужава“, каза Ганев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ