Гордей се България, Карлос Насар вдигна с 3 килограма над Световния рекорд, света е в краката му

7 Dni Sport15.11.2022
Карло Насар,

Световният шампион по вдигане на тежести от Ташкент 2021 Карлос Насар показа, че се намира във фантастична форма преди първенството на планетата в Колумбия в началото на другия месец.

Насар, който се състезава в категория до 89 кг публикува видео в социалните мрежи, на което се вижда как изтласква 220 кг.

Това е с три килограма над световния рекорд на италианеца Антонино Пицолато, който той направи на европейското първенство в Тирана по-рано тази година.

Именно в Абания Пицолато победи Насар и стана европейски шампион. Подобно нещо се случи и миналата година в Москва, когато отново италианецът излезе победител. Пицолато не участваше на световното в Ташкент миналата година и това улесни Насар по пътя му към титлата. Тогава обаче двамата се състезаваха в по-долната категория – до 81 кг.

Друг от силните състезатели в категория до 89 кг – китаецът Тян Тао, предизвика своите конкуренти като качи клип как кляка два пъти с щанга, тежаща 270 кг. Карлос Насал и Антонино Пицолато приеха предизвикателството и ден по-късно също пуснаха клипове как клякат с щанга от 270 кг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ