Дани Моралес се справи с Ники Киров пред погледа на Виктор Кашай

7 Dni Sport31.10.2022
Септември София - Ботев Враца, Луиз Соарес, Мартин Кавдански

Отборът на Ботев (Враца) се поздрави с четвъртата си победа от началото на сезона. В последен двубой от 16-ия кръг на efbet Лига, селекцията на Даниел Моралес доста лесно сломи съпротивата на Берое с 2:0. Врачани подсигуриха важния си успех още до почивката, когато се разписаха Ивайлов и Венци Христов.

След като сложиха край на негативната си серия, футболистите на Ботев изпревариха тазвечерния си опонент и Септември, за да излязат на 11-ото място с 14 точки. Берое, който днес се представи изключително слабо в атака и дори нямаше точен удар, остава под №13.

Събитието от стадион „Христо Ботев“ обаче става появата на Виктор Кашай. Председателят на Съдийската комисия към БФС изгледа може би първия си мач на живо от шампионата, като под строгия му поглед попадна Ивайло Стоянов – Сватбата.

Голямото събитие във Враца определено беше присъствието на Виктор Кашай! Шефът на Съдийската комисия реши да слезе сред „простолюдието“ и най-сетне да се „наслади“ с очите си на реферското представяне по българските футболни терени. Компания му правеше отговорникът за въвеждането на ВАР у нас Петър Петров.

Още в началото си пролича, че Берое ще изпитва трудности в атака. Заралии не можеха да използват голямата си звезда Абубакар Тунгара, а и статистиката, че са съставът, бележещ най-малко извън дома, определено не ги караше да се чувстват най-уверени в своите качества.

С едва втория си точен удар в мача, Ботев (Враца) се добра и до откриващото попадение. Опорният халф Чавдар Ивайлов напредна със самочувствие през центъра, след което отправи много качествен шут по земя, оставил без адекватна реакция Иван Караджов за 1:0.

Гостите имаха претенции за дузпа в 26-ата минута. Тогава Стив Траоре демонстрира своите отлични дрибльорски умения и навлезе опасно в наказателното поле на Ботев. В крайна сметка крилото изгуби топката, но на секундата се размаха към главния съдия, че тя е ударила ръката на вражески футболист. Ивайло Стоянов не му обърна внимание и даде знак играта да продължи.

Бранителят Мартин Кавдански можеше да добави нов гол към сериозния му актив с такива през неговата кариера. Централният защитник на Ботев (Враца) се оказа най-съобразителен при центриране в 39-ата минута, ала запрати своя изстрел право в ръцете на Иван Караджов.

Ботев (Враца) нанесе сериозен удар по амбициите на своя съперник с втори гол 120 секунди преди паузата. Попадението на врачани имаше и историческа стойност, тъй като бе дело на Венци Христов. Нападателят получи дълга топка от Мирослав Маринов, а грешни действия на Томас Фонтен позволиха на опитния стрелец да се откъсне сам срещу Караджов. Останалото просто беше статистика и заключение – някогашният национал отбеляза за осми различен тим в елита, превръщайки се в едва третия такъв „специален случай“. Христов демонстрира и симпатии към беройската публика, след като отказа да празнува головия си изстрел.

Макар и с направените смени, Берое продължи да бъде безкрайно апатичен в атака. От своя страна Ботев (Враца) продължи да пробва късмета си, а в 60-ата минута пробив на Дани Генов завърши с добро центриране, но Караджов пресече в решителния миг.

Неприятна новина сполетя щаба на старозагорци, след като в 70-ата минута опитният Анисе получи контузия и принудително беше заменен от Димитър Стоянов.

В 76-ата минута Иван Караджов демонстрира опит, след като технично излезе, за да пресече извеждащ пас към нападател на Ботев (Враца). Освен това вратарят даде началото и на атака за своя тим, която обаче не бе оползотворена.В самия край футболистите на Ботев (Враца) вече ликуваха с класическото трето попадение. Домакините разиграха бърза атака, при която резервите Гаврилов и Сербер, спомогнаха за това топката пак да посети мрежата на Караджов. Головата радост на Сербер обаче бързо бе потушена заради вдигнатия флаг за засада.

В следващия кръг Ботев (Враца) гостува на Ботев (Пд). Берое ще приеме на свой терен Арда.

Автор: Ивайло Димитров / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ