Царско село изпадна от efbet Лига след равенство срещу Локо София

7 Dni Sport21.05.2022
Царско село - Локомотив София, Реди Каса

Царско село и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в двубой от последния плейофен кръг на Група „Б“ от Втората осмица, игран на „Арена Царско село“.

„Железничарите“ първи съумяха да поведат в резултата благодарение Фране Циряк (26′), който се разписа с красив изстрел от пряк свободен удар. През втората част влезлият като резерва в тази среща Андрей Йорданов (73′) успя да изравни.

Така равенството не стигна на Царско село, тъй като в другия мач, който се игра днес по същото време, Ботев (Враца) победи Пирин (Благоевград) с 4:2. Така Локомотив (София) завършва на върха на Група „Б“ с актив от 34 точки, следван от „орлетата“ с 33. Врачани са с 28 и ще играят бараж за оцеляване в елита. Царско село пък потегля към Втора лига с 26 пункта.

Двубоят започна равностойно през първите минути, но все пак „царете“ се задържаха една идея повече в половината на своя съперник.

В четвъртата минута Венци Христов изведе по прекрасен начин Мбуямба-Седрик Каломбо. Дамян Дамянов обаче предвиди какво ще се случи и пресече подаването.

В 14-ата минута Реди Каса центрира към Алесандро Копола, който свали към Мартин Кавдански, но бранителят на домакините не успя да играе с топката.

В 18-ата минута опасна контра на „железничарите“ завърши с удар на Виржил Пинсон от малък ъгъл, но топката не намери рамките на вратата.

В 26-ата минута гостите поведоха. Фране Циряк успя да изненада Хадим Ндиае, след като реши да стреля директно към вратата, а не да центрира, въпреки, че топката бе заложена отдясно, почти до тъч линията.

В 43-ата минута Селсо Рапосо фаулира Лукас Мартинс по много груб начин и съдията Валентин Железов посочи бялата точка. Венци Христов обаче пропусна отнаказателния удар. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част домакините леко вдигнаха темпото и започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Дамян Дамянов.

Това даде резултат в 73-ата минута. Влезлият преди минути Андрей Йорданов засече центриране на Венцислав Христов от фаул и от непосредствена близост прати топката във вратата.

Въпреки попадението, темпото на игра драстично спадна. Сякаш играчите на „царете“ не вярваха, че могат да стигнат до нещо повече в мача и така резултатът остана непроменен.

В следващите минути се стигна до скандални сцени. Отсъдиха нова дузпа за домакините. Юсуфа Яфа искаше да изпълни наказателния удар, но никой от „царете“ не бе съгласен с това. Стигна се до скандал, по време на който собственикът на клуба Стойне Манолов дори удари шамар на Яфа.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ