Спартак (Варна) удари Миньор и е все по-близо до елита

Спартак Варна - Лудогорец,

Отборът на Спартак Варна записа комфортна победа с 2:0 в домакинството си на Миньор Перник в двубой от 33-ия кръг на родната Втора лига. Георги Чукалов откри в 19-ата, а Иван Колев удвои в 76-ата минута, с което беше оформен и крайния резултат. Гостите завършиха срещата и в намален състав, след като Божидар Васев получи втори жълт и съответно червен картон в 72-ата минута.

„Соколите“ бяха по-добрия тим и контролираха развоя на срещата през цялото време и не оставиха шансове на тима на гостите за нещо по-интересно.

С този успех Спартак вече има 62 точки и по този начин се изравни по този показател с лидера в първенството Септември София и е все по-близо до завръщане в родния елит, като е и с мач по-малко от столичани. Миньор пък до голяма степен се прости с шансовете си за четвъртото място, което дава шанс за бараж за влизане в efbet Лига, като остава на седмото място с 51 точки. В следващия кръг варненци гостуват на третия във временното класиране Етър, докато „чуковете“, които записаха четвърта поредна загуба, приемат дубъла на ЦСКА 1948.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ