Славия ще удържа позицията си в шестицата срещу Арда Кърджали

7 Dni Sport02.04.2022
Славия - Берое, Тони Тасев

Стборите на Славия и Арда се изправят един срещу друг в първи двубой от 25-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на стадион „Славия“ стартира в 17:30 часа.

„Белите“ продължават битката за участие в първата шестица, като заемат шестото място с 33 точки, с една повече от седмия Берое. Кърджалийци пък са девети с 28 пункта. Само победа над Славия оставя математически тима в битката за топ 6.

По време на паузата за национални отбори Славия победи Янтра Габрово с 3:0 в контролна среща. Ветеранът Георги Петков се завърна в групата след тежката си травма, въпреки че не взе участие.

Столичани вече уредиха документите за скорошния защитник на Левски Гьоко Зайков, а три турски клуба продължават да следят Радослав Кирилов, един от които е Гьозтепе, който беше на крачка от привличането на нападателя през зимата.

Възстановен за днешния сблъсък е Емил Стоев, а Ертан Томбак също се завръща след наказание.

Арда пък надделя над Марица Пловдив с 2:1 в контрола по време на паузата. На „Арена Арда“ големите новини са свързани с новите собственици на клуба. Основен акционер и изпълнителен директор на тима е Ахмед Моллахасан, който заяви следното:

„Целта е да задържим отбора в елита. Финансовото състояние на клуба е стабилно. Към днешна дата нямаме задължения към нито един футболист, треньор или човек от персонала“.

Под въпрос за мача остава Иван Тилев. Очаква се Ласана Н’Дайе и Ел Мами Тетах да бъдат картотекирани за този кръг.

17:30 часа | СЛАВИЯ – АРДА

efbet Лига, 25-и кръг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ