ЦСКА търси задължителна победа пред погледа на Ганчев и Стоичков

7 Dni Sport02.04.2022
ЦСКА - Берое, Брадли Мазику

Отборите на ЦСКА и Берое се изправят във втория двубой от съботната програма на 25-ия кръг в родната efbet Лига. Сблъсъкът на стадион „Българска армия“ стартира в 20:00 часа.

„Червените“ заемат втората позиция в шампионата с 49 точки, на девет от лидера Лудогорец. Старозагорци пък са седми и се борят за участие в първата шестица. Те имат 32 точки, със само една по-малко от шестия Славия.

През седмицата столичани привлякоха люксембургския национал Енес Махмутович, който се подвизава като централен защитник. От клуба заявиха, че са се заплатили с бивши свои играчи и забраната да картотекират нови състезатели би трябвало да е отпаднала.

По време на паузата за национални отбори ЦСКА изигра контрола със Спортист Своге и се наложи с 3:1. Феновете на тима пък продължават с протеста пред сградата на БФС, след като в последните дни имаше размяна на остри реплики между БФС и ръководството на „червените“.

Тимът на Стойчо Младенов е без победа и без вкаран гол в последните три кръга. Наказан за днешната среща е Брадли Мазику, а контузени са Юрген Матай и Ахмед Ахмедов. Възстановени обаче са Федерико Варела, Георги Йомов и Тибо Вион.

Преди прекъсването отборът на Берое записа първа победа след четири поредни официални срещи без успех. „Заралии“ се разделиха и с доскорошния си спортен директор Ивко Ганчев. По този начин старши треньорът Петър Хубчев поема цялата спортно-техническа власт в клуба.

Старозагорци ще се борят срещу историята днес, след като загубиха 9 от последните си 10 гостувания на стадион „Българска армия“ и вкара само един път в този период.

Отбори от Полша и Кипър пък следят Джонатан Перейра, който обаче заяви, че би искал да остане в Берое.

Наставникът Хубчев няма да може да разчита на наказаните Омар Камара и Абубакар Тунгара. Именно след наказание обаче се завръща Симеон Мечев.

20:00 часа | ЦСКА – БЕРОЕ

efbet Лига, 25-и кръг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ