Радо Янков: Болката и страданието учат много

Радослав Янков,

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков замина за Пекин с оптимизъм, че третото му участие на зимни олимпийски игри ще бъде най-успешното. Единственият българин печелил Световната купа на ФИС и Малкия кристален глобус заяви, че ще се упове на натрупания опит, за да постигне целите си в китайската столица.

„Тръгвам с усмивка и положително зареден, а не на война, както на миналата Олимпиада. Много по-отпуснат съм и се надявам да се върна също с усмивка. На предишните олимпийски игри бях подготвен, но и пренавит. Затова, може би, не се справих“, коментира пред bTV Радо Янков на летище „София“.

Родният сноубордист се нареди 19-и в квалификациите на гигантския слалом в Пьонгчанг (Южна Корея) през 2018 г. Четири години по-рано Янков завърши съответно 25-и и 21-ви в пресявките на слаломите в Сочи (Русия).

„Болката, страданието и неуспехите учат повече отколкото успехите. Миналата година минах през труден период и затова сега оценявам това, което се случва и, че имам възможност да отида въобще на олимпийски игри. Дай боже да направя добър резултат“, коментира Янков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ