Карол Метс: Много съм благодарен и на ЦСКА, и на Цюрих, че повярваха в мен

7 Dni Sport08.01.2022
ЦСКА - Лудогорец, Жеферсон Телес, Карол Метс

Вече бившият защитник на ЦСКА Карол Метс, говори пред естонското издание „Soccernet.ee“, в което засегна въпроси, свързани с кариерата си, като не пропусна да спомене и престоя си при „червените“.

„Работих и работих усилено, за да играя отново в големия футбол. ЦСКА беше първата стъпка, а Цюрих е следващата стъпка, за да се доближа до големия футбол.

Няма разлика в голямата картина. В ЦСКА например играх в линия с четирима. Не поставям никакви ограничения за формацията, и двете позиции си пасват еднакво добре.

Саудитска Арабия има място във футбола, но от малко по-различен ъгъл. Европейските клубове не ценят толкова високо завръщащите се играчи. Все пак казвам, че не съжалявам за решението да се преместя в Саудитска Арабия. Беше интересно, поучително и приятно време, с което да се задоволим. Но по кариерната стълбица това беше крачка встрани.

Да играя в Саудитска Арабия след лош сезон и след това да стигна до ЦСКА, който е голям клуб, в който имах честта да играя, и да премина в Цюрих. Това е добър знак за мен, за работата, която е свършена и за това, което е постигнато. Много съм благодарен и на ЦСКА, и на Цюрих, че повярваха в мен“, каза Метс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ