Уелтън е 115-ият чужденец на „Герена“! Мениджър обяви, че не е изкарал и лев от трансфера му

Уелтън,

Уелтън, както решиха да изписват името му в Левски, се превърна в третото ново попълнение на отбора.

Бразилецът, който пристигна у нас в понеделник, не успя да се включи в първото занимание на „сините“, след като бе пратен да мине медицински тестове.

Той ги издържа успешно, а вчера по обяд от „Герена“ обявиха, че са подписали с него за 3 години.

Малко по-късно той взе участие във второто занимание на „сините“ за годината.

Уелтън е 155-ия легионер в Левски. Той идва от Ботафого-ПБ, където е играл заедно с Цунами, който подписа с клуба още в края на 2021 година.

Нападателят през последния сезон има записани 21 мача, 5 гола и 1 асистенция. Уелтън стартира кариерата си в Маринга, а след това преминава и през Пирачичаба. Неговото привличане се превърна в сериозна сага, след като имаше договор до лятото, а от Ботафого-ПБ първоначално поискаха огромна сума за него.

„Уелтън е атрактивен футболист. Той играе типичен бразилски футбол. Най-полезен е като ляво крило. По-силен е с десния крак. Обича да влиза навътре и да шутира“, обяви бившият играч на Славия Руджерио Перейра, който бе връзката между „сините“ и новите им бразилски попълнения.

Освен Цунами и Уелтън, Левски се уреди и с Ноа Сонко Сундберг. Станимир Стоилов пък намекна в понеделник, че най-вероятно селекцията ще приключи с тези три имена.

„Цунами е универсален футболист. Има силен ляв крак. Може да играе като ляв бек, опорен полузащитник и централен бранител. Притежава добра техника, има добър шут. Ръководството го хареса и реши да го вземе“, продължи той.

Според Джери, както е познат у нас, няма значение, че Цунами и Уелтън идват от третото ниво на футбола в Бразилия, защото като цяло конкуренция в страната е много голяма. „Не съм изкарал и лев от тези трансфери, защото сега трябва да се помага на клуба“, уточни той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ