Екстаз на „Лаута“! Локомотив (Пд) срази Словачко, реферът на мача се контузи

локомотив_пловдив

Локомотив (Пловдив) започна с победа участието си в Лигата на конференциите. Смърфовете се наложиха с минималното 1:0 над Словачко. В герой за Локомотив се превърна Петър Витанов, който вкара единствения гол в мача в заключителните минути/

Първите десетина минути преминаха при изравнени сили. След четвърт час игра Словачко изпълни поредния си тъч, насочен към наказателното поле на пловдивчани, но „смърфовете“ се справиха с опасността.

Последва добра атака на Локо, в която след двойно подаване помежду си Парвиз Умарбаев и Лукас Салинас пробиха противниковата отбрана, но изстрелът на бразилеца бе твърде лек и стражът на чехите улови.

В 31-ата минута Димитър Илиев профука хубава възможност за пловдивчани, след като не успя да засече центрирането на Конър Руан. Чехите отвърнаха с изстрел на Холцер, който бе изведен сам срещу Пиргов, но стражът скъси ъгъла и се справи блестящо.

Втората част стартира с нов отличен шанс за „смърфовете“. Димитър Илиев взаимодейства чудесно с Конър Руан, който подаде към Георги Минчев, чийто удар обаче премина на косъм от вратата на Нгуен.

Малко след час игра Локо организира нова добра атака отляво. Руан можеше да пусне топката към непокрития Георги Минчев, но избра да завършва сам от малък ъгъл и стражът на Словачко отрази и изби в корнер.

В 75-ата минута главният съдия на срещата – французинът Карим Абед, се контузи и бе принудително заменен от четвъртия рефер – Ваталие.

Минута преди края на редовното време Петър Витанов прати топката в мрежата на противника и изведе „смърфовете“ напред.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ