ЦСКА и Лудогорец подновяват вълнуващото си съперничество с битка за Суперкупата

лудогорец_цска2

Днес футболът се завръща по терените в България. Седмица преди откриването на новия сезон в efbet Лига, отборите и Лудогорец и ЦСКА ще определят носителя на Суперкупата в сблъсък помежду си на националния стадион “Васил Левски”. По традиция в спор за трофея застават шампионът и носителят на Купата на България, като това са именно “червените” и “зелените”. Макар да е по-скоро за престиж, този мач може да даде насока за това какъв сезон можем да очакваме.

Сблъсъците между тези два съперника се превърнаха в едни от най-вълнуващите в последните години у нас. ЦСКА вече от няколко сезона се опитва да свали Лудогорец от върха в efbet Лига, но без успех. Въпреки това “червените” излизат пределно мобилизирани във всеки мач срещу “орлите” и същото очакваме да се случи и днес.

Статистиката показва, че разградчани са фаворити поне на хартия. В досегашните 36 мача помежду им във всички турнири, Лудогорец има 15 победи, 6 загуби и 15 равенства. От друга страна, както Любослав Пенев припомни на пресконференцията преди мача, “червените” са в серия от две поредни победи над “зелените”. Още повече, че последният успех бе с гръмкото 4:1 на “Армията”. Това със сигурност дава самочувствие на столичани.

Добрата новина е, че след успокояването на обстановката около COVID-19 у нас, на трибуните ще могат да присъстват фенове, като се очакват около 10 хил. зрители. Това пък ще направи зарядът на срещата двойно по-голям. Трябва да се отбележи, че ако мачът приключи при равен резултат, няма да се играят продължения, а директно ще се премине към изпълнение на дузпи.

Със сигурност треньорите и на двата тима ще имат едно наум и за предстоящите двубои на всеки от тях в Европа, които са доста по-важни от днешния мач. Затова се очаква и някои от по-важните футболисти да получат почивка, а други, които по-рядко получават шанс, да започнат в стартовите единайсеторки.

Валдас Дамбраускас вероятно ще заложи на Падт на вратата и в защита Сисиньо, Пластун, Вердон и Недялков. Баджи и Сантана ще са двойката опорни халфове, а Чибота и Текпетей ще започнат на крилата. На върха на атаката ще се завърне Кешерю, а зад гърба му ще го подкрепя Ману.

Любослав Пенев пък вероятно ще изведе на терена Бусато под рамката и пред него в защита Турицов, Антов, Матей и Мазику. Жеферсон ще действа като дефанзивен халф, а Варела и Чатакович ще си партнират в средата на терена. Йомов и Бай ще оперират по крилата, а атаката ще води Кайседо.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Матей, Мазику, Жеферсон, Чатакович, Варела, Йомов, Бай, Кайседо

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков, Сантана, Баджи, Ману, Чибота, Текпетей, Кешерю


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ