Камбуров атакува още един рекорд! Следващият сезон може да му донесе много радост

Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Едно от нещата, които се чакаха през миналия сезон, беше Мартин Камбуров да задмине Петър Жеков във вечната голмайсторска листа на Първа лига.

Новият рекорд все още не е факт. Краят на първенството 2020/21 завари Камбуров на кота 251.

Или иначе казано – с две попадения по-малко от водача Петър Жеков. Дори и Камбуров да не остане в Берое и през новия сезон, трудно е да се повярва, че няма да се намери клуб в елита, който да го вземе поне за следващите 6 месеца.

Колкото и да не му върви, дори и само дузпите да бие в новия си отбор, би трябвало да вкара въпросните 3 гола, които го делят от върха. И ако е здрав, разбира се.

Нападателят от Свиленград обаче вече е близо и до върховото постижение по брой мачове в елитната ни дивизия. Там рекордьор на върха от края на 2019 година е Георги Илиев.

Шампионът с Локо (Пд) и ЦСКА завърши кариерата си с 461 мача. В момента някогашният му съотборник с черно-белия екип – Мартин Камбуров, е с 442 двубоя.

Засега това му отрежда пето място във вечната класация. След Илиев се нареждат Марин Бакалов с 454, а 3-4 място делят Динко Дерменджиев и Видин Апостолов с по 447 участия.

Така аритметиката показва, че ако през следващия сезон Мартин Камбуров добави в личната си статистика 20 мача и вкара 3 гола, ще се качи на върха и по двата показателя.

„Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ