Грандиозен скандал в българския спорт! Президент шокира с разкрития за уредени мачове

Баскетбол - кош

Президентът на баскетболния Черно море Тича Георги Ганчев хвърли бомба по време на заключителната си пресконференция за сезона. Той призна, че баскетболисти на “моряците” са имали участие в уредени мачове по време на кампанията.

„Най-неприятното за мен и цялата баскетболна общественост е, че имаше много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство, че участват в уредени мачове“, каза президентът на Черно море Тича.

По думите му това е наложило УС на клуба да вземе решение да ги подложи на полиграф. Той разкри, че на играчите е обявено, че тези, които не желаят да се явяват, са свободни да си тръгнат от клуба.

“Четирима души не са се явили на полиграфа – двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев”, каза Ганчев.

По думите му единият от играчите е признал, че е участвал в уредени мачове. От явилите се на полиграфа двама са признали, че имат участие в такива мачове.

„Не съм прокурор и не мога да обвиня никого категорично“, каза президентът на клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ