Националът Георги Костадинов: Карантинните мерки в Русия не са по-различни от тези в България

България - Англия

Българският национал Георги Костадинов даде интервю за Дарик радио, в което говори за представянето на неговия Арсенал Тула в руското първенство и за влиянието на пандемията коронавирус върху спорта. Клубът на халфа заема седмо място след 22 кръга от общо 32 в руската Суперлига, но е на две точки от местата за Лига Европа. През последните няколко месеца Арсенал победи грандове като Локомотив Москва и ЦСКА Москва. Костадинов пък е един от най-добрите и постоянни играчи на тима в последните близо 3 години, като преподписа в края на есента за нови две години.

„Намирам се в Русия и се чувствам добре, тъй като съм тук с моята приятелка. Използваме момента, за да си обърнем повече внимание. Защото през сезона сме много заети с тренировки и мачове. Мерките не са по-различни от тези в България. Гледам да ограничавам излизанията. Ходя само до магазина и тренирам по веднъж на ден. Всеки футболист тренира индивидуално и ни е раздадена програма. Положението не е много затегнато като в България и имаме право да излизаме навън. Това ми позволява да ходя веднъж на ден до базата и да тренирам сам.“

„Решението бе правилно и на време да се спре футболът. Имам трима съотборници в Арсенал Тула от Беларус. Както всеки един футболист, те си тачат родното първенство, но осъзнават, че не е на много високо ниво, но пък футболистите са изключително трудолюбиви и се опитват със своята трудоспособност да наваксат това, което им липсва. Честно казано в отбора бяхме доста разочаровани от спирането на шампионата, тъй като бяхме здраво стъпили на шестата позиция, която ни даваше място за класиране в Европа, но в последните два кръга загубихме доста неприятно. Правим поредния добър сезон и въобще не съм изненадан, защото и през миналия сезон бяхме на много силно ниво. Тази година потвърждаваме, че сме един фактор, който трудно може да бъде заобиколен. Самият факт, че побеждаваме всички грандове е достатъчно красноречив.”

„Преподписах през миналата есен с Арсенал Тула. Бях първият футболист, на когото му бе предложен нов договор, което показва уважение от ръководните фактори към мен. С радост удължих договора си за 2 години, така че на дневен ред въобще не седи на смяна клубната принадлежност“ каза Костадинов.

„Разбира се, че следя българското първенство. Аз си го обичам. Руското е доста по-силно от нашето. Футболът е доста по-динаминичен и отборите са изравнени, като всеки отбор може да победи всеки.”

„Клубът е изключително стабилен. Ръководството на Арсенал Тула помоли футболистите си да намалят възнагражденията си през месеците, в които трае коронавируса. Абсолютно всеки от нас показа отношение, като си намали част от заплатата“ завърши Георги Костадинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ