Тя е мечта за всички, но я имат само в Черно море! Запознайте се с Кристина (ГОРЕЩИ СНИМКИ)

7 Dni Sport15.04.2020
25

Тя се казва Кристина Димитрова. За нея мечтаят много футболисти, но я имат само тези на Черно море. Защото им е… психолог!

Не е за вярване, но наистина тази ослепителна блондинка отговаря за това във варненския клуб да няма играчи в психологически срив.

“В професионалния футбол работата изисква специални подходи, които да подпомогнат разгръщането на пълния потенциал на играчите. Чрез консултации, медитации, тестове и др., през които да се спомогне процесът по отстраняване на психологичните бариери, съществуващи у всеки индивид”, смята младата психоложка на Черно море.

“Основна цел на психолога е да мотивира играчите, да освободи съзнанието, да употреби стратегии за понижаване на стреса, да предотврати burn out, когато тренировъчният процес внася свръх високо напрежение. Методики като визуализация и целеполагане повишават продуктивността на футболиста”, заяви още терапевтът.

“Качествените резултати са свързани с дългосрочна ангажираност на психолога. Допреди години се считаше, че работата с терапевт е нужна, само когато даден спортист има проблем. Това разбиране, макар и бавно, вече се променя. Осъзнава се, че физическата и психическата подготовка трябва да вървят ръка за ръка, защото постиженията в спорта се дължат на голям процент от предварителната настройка на ума”, завърши Димитрова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ