Георги Атанасов с много интересно мнение за ЦСКА и Милош Крушчич

ЦСКА - Левски, Петър Занев

ЦСКА надигра Левски, беше по-близо до победата и заслужаваше повече трите точки. Ако трябва да илюстрираме в проценти показаното, то мачът премина 60 на 40 в полза на армейците. По-добрата класа на червените си пролича и в индивидуален, и в колективен план. Това превъзходство обаче не беше материализирано заради липсата на устойчиво качество пред гола. Вече е ясно, че пропуските и слабата резултатност са хронична слабост на ЦСКА в този му състав. И трудно можем да очакваме това да се промени с магическа пръчка напролет.
Трябва да се отчете, че младият наставник Крушчич надигра по-опитния и доказан специалист в бранша Хубчев. Сръбският треньор изгради много солидна средна зона и като цяло отборът почти не срещна затруднения в хода на цялата среща. Тук е моментът да се даде много висока оценка за представянето на Антов, Мазику и Пинто. При наличие на малко повече класа в атака червените спокойно можеха да стигнат до изразителна победа.
Между 46-ата и 60-ата минута пък ЦСКА показа едно от най-добрите си представяния изобщо през сезона. Тогава Левски бе надигран тотално. Но споменатите проблеми в завършващия удар и липсата на спортен шанс запазиха синята мрежа суха. Имаше и съдийски реверанс. Многократно стана въпрос за играта с ръка на Живко Миланов. Остана усещането, че реферът правеше всичко възможно да добута мача до равенство. Свирукаше за щяло и нещяло и постоянно накъсваше темпото, което пречеше изцяло на комбинативната игра на ЦСКА.
Може да се каже, че Крушчич заслужи своя шанс да води ЦСКА, но и реално няма алтернатива. Абсолютно несериозно е да се очаква да се направи треньорска смяна в началото на втория дял. Разбира се, това винаги е възможно, но просто няма логика. Крушчич надигра Хубчев, но всички положителни нюанси в играта вече е време да намерят материализация в устойчиво представяне и победи. Минималната задача на ЦСКА е да завърши втори и да спечели купата. Реалностите са такива, че абонираният първенец изглежда сигурен за поредната си титла далеч преди края на мачовете.
Единственото зимно попълнение на ЦСКА в дербито Белтраме направи приличен дебют, без да блести. Той е школуван футболист, очевидно няма да е по-зле от много други, които са се пробвали в това амплоа. Въпросът е да даде в плюс нещо повече от Тиаго, който е футболист с много добри качества, но с невероятно нестабилна форма и големи амплитуди в представянето.
Изявите на Левски пък бяха доста под очакваното. Явно надъхването, еуфорията около сините и превръщането на техния вътрешнофирмен въпрос в тема №1 изигра лоша шега на отбора. Те бяха много далеч от възможностите си. А и цялостно изглежда така, че класата на Левски е по-ниска от тази на ЦСКА.
През пролетта от ЦСКА трябва да се очаква да пристисне сериозно Левски и да го изпревари накрая, както и да се пребори за купата на всяка цена. Най-важното обаче е най-после да се избистри облик на отбора. Има нелоши изпълнители, но техният потенциал все още не е реализиран.

ГЕОРГИ АТАНАСОВ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ