Гешев: Арестуваха цялото ръководство на Левски в ОАЕ! Дубай: 25 млн. и г-н Божков може да остане тук завинаги

7 Dni Sport02.02.2020
васил божков

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че ОАЕ са потвърдили, че на тяхна територия е задържан Васил Божков. Заедно с него е арестуван и Георги Попов, който се води собственик на Левски по документи, както и Александър Тумпаров, който е член на Надзорния съвет при „сините“.

Гешев допълни, че започва подготовка на документи, с които България ще поиска Божков и Попов да бъдат екстрадирани.

„Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица“, заяви той.

Това обаче ще стане доста трудно. Първо Дубай екстрадира само хора с влезли в сила присъди. И още нещо, не се разделя с… инвеститори.

1 милион дирхама инвестиция в имот отварят вратите на Дубай за всеки. България няма споразумение за реадмисия с Обединените арабски емирства, но практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения, пише „24 часа“.

Местното законодателство негласно защитава хората, вложили средства в благоденствието на страната. Инвестиция в собственост за поне 1 милион дирхама (275 хил. щатски долара) дава възможност за получаване на резидентска виза, тоест разрешение за пребиваване, което може да бъде разширено и за членовете на семейството. Най-добрият вариант за хора, разполагащи с подобни активи, е чрез инвестиции в недвижими имоти от висок клас.

Ако пък имаш в местна банка над 25 милиона долара, ти си на практика недосегаем. Предполага се, че по тази линия Таки си е осигурил задълго спокоен живот в приказната страна. Дали и Васил Божков е предвидил да направи овреме такава инвестиция!? Тепърва Гешев ще разбере.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ