Шутове и шамари на „Лаута“ за край на приказката на Славе! Локо Пд свали Левски от върха!

Локо Пд-Левски 18

Левски допусна първа загуба от началото на сезона. „Сините“ отстъпиха с 0:1 на Локо Пловдив на „Лаута“, а единственото попадение реализира Анте Аралица още в 14-та минута. Двубоят ще се запомни с множеството единоборства, ритниците и шамарите, които футболистите си раздаваха във всяка точка от терена.В крайна сметка двубоят приключи с 11 жълти картона – 4 за домакините и 7 за гостите от София. За отбелязване е и дебютът на Богдан Вашчук, който се появи в игра за „сините“ в 66-та минута.

Първият удар в мача дойде в петата минута, но Янко Ангелов прати далеч покрай гредата на Полачек. Левски отговори с центриране на Цветкович, което Буш не успя да засече точно. Следващите минути предложиха много битка, за да се стигне до центриране на Умарбаев в 14-та минута, което Анте Аралица отклони с глава в мрежата на „сините“ за 1:0. Нападателят на домакините надскочи Хали Тиам и насочи в близкия ъгъл на Полачек, който не се намеси по най-добрия начин и Локо поведе.

В типичния си стил „черно-белите“ оставиха съперника да владее повече топката и се защитаваха солидно. Левски имаше сериозни проблеми с преодоляването на отбраната на пловдивчани и до края на първото полувреме не се случи нищо интересно пред двамата вратари. За сметка на това двата отбора не спряха с грубите си влизания, нарушенията изобилстваха и „сините“ приключиха първите с 45 минути с пет жълти картона (единият от които за резервният вратар Божидар Митрев, който влезе в разправия със съдиите), а домакините – с два. В Локо Пд бе извършена и принудителна смяна, след като Игор Банович получи травма и бе заменен от Димитър Илиев, който заигра в средата на терена.

На почивката Славиша Стоянович извади Давиде Мариани и пусна Паулиньо. Така за първи път заедно на терена бяха бразилецът, Габриел Обертан, Кабрал и Буш.

Втората част започна по-отворено и двата отбора си размениха по няколко пробива по фланговете. След един такъв Иван Горанов центрира, но Буш пропиля възможността, стреляйки изключително слабо. В 59-та минута хубава атака на Левски завърши с блокиран изстрел на Хали Тиам, след който топката стигна до Цветкович в другия край на наказателното поле. Сърбинът не се поколеба и за миг и стреля от движение, но бранител сложи крак на пътя на топката. Минута по-късно Бруно Акрапович направи и втора принудителна смяна, след като Умарбаев се контузи. На негово място влезе Елитон.

В 63-та минута Ейолфсон успя да отклони с тила си центриране от корнер, но покрай гредата. Две минути по-късно Горанов прати в наказателното поле, но Буш не успя да овладее и топката му бе избита. В 66-та минута на терена за Левски се появи Богдан Вашчук, който веднага направи комбинация с Обертан и върна към французина, който стреля от границата на вратарското поле. Бранител в черно-бяло със самопожертвователен шпагат спаси вратата си от сигурен гол.

В следващите минути Мартин Луков улови слаб изстрел на Обертан от дистанция, „сините“ провалиха по глупав начин пряк свободен удар на 25 метра от вратата, а Буш пребори Езе и от аутлинията не успя да намери Паулиньо.

В последните 10 минути Левски заигра с двама нападатели, след като Стоянович пусна Станислав Костов на мястото на Кабрал.

В 81-ата Буш се извиси и от дузпата стреля с глава, но над гредата. До края на срещата „сините“ наложиха сериозен натиск и двубоят се доигра почти изцяло пред и в наказателното поле на Локо Пд. Те имаха своят златен шанс да стигнат до точката 15 секунди преди края, след като топката бе свалена на метър пред голлинията за Буш, но Луков излезе и блокира нападателя.

Поражението е първо за Левски от началото на сезона и под ръководството на Славиша Стоянович, но то е достатъчно, за да отсъпят „сините“ първото място на ЦСКА, въпреки че двата отбора имат еднакъв брой точки след 8 изиграни мача – по 19. Следващата седмица „червените“ гостуват на Ботев (Враца), а играчите на Стоянович приемат Витоша (Бистрица). След това, в 10-ия кръг, предстои и първото дерби Левски – ЦСКА за сезона.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Локо Пд пък продължава да играе силно срещу водещите тимове в първенството, като единствено загуби от ЦСКА. Също като Левски, и Ботев Пд и Лудогорец бяха победени с по 1:0. Тимът на Бруно Акрапович вече има 13 точки и е на петото място, само на две зад Берое и на четири зад шампионите от Разград, които са трети.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЛЕВСКИ 1:0
1:0 Аралица 14′

Локо Пд: Луков, Томашевич, Езе, Георгиев, Петров, Ангелов, Банович (25′ – Д. Илиев), Умарбаев (61′ – Елитон), Карагарен, Буна, Аралица

Левски: Полачек, Горанов, Белаид, Ейолфсон, Цветкович, Тиам, Мариани (46′ – Паулиньо), Белмонт (66′ – Вашчук), Кабрал (80′ – Костов), Обертан, Буш  –

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ