Ясен е първият съперник на Лъвовете в „Арена Армеец“!

TaylorAverillofUSAcelebrating

САЩ ще е един от съперниците на България в „Арена Армеец“ в София, ако трикольорите завършат на второ или трето място в своята група D на световното първенство по волейбол, което изглежда най-вероятното развитие след загубата ни от Иран. Американците удариха безпроблемно Камерун с 3:0 в Италия (25-18, 25-20, 25-14) и си осигуриха първата позиция в група С, която праща в София за втората групова фаза. Там ще са още вторият и третият от нашата група D, както и четвъртият от група В, която се играе в Русе.

В „Пала Флорио“ момчетата на Джон Спироу водеха с 8:3 и 16:10 при техническите прекъсвания в първия гейм и още тогава стана ясно какво очаква камерунците. Африканците опитаха да подобрят атаката си, но американците бяха безгрешни и спокойно затвориха първия гейм. Във втората част Камерун водеше с 8:5, но допусна изравняване и изоставане с 13:16, а впоследствие сдаде и гейма с 20:25. Най-лесна бе задачата на САЩ в третия гейм, който те спечелиха с 11 точки разлика.

Докато американците се класираха напред в турнира, то Камерун ще се надява Австралия да загуби от Сърбия, за да запази шансовете си продължаване в следващата фаза.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ