Това ли е края на феноменалния Марселиньо в Лудогорец?

7 Dni Sport13.01.2020
37

Спортният директор на Падерборн – Мартин Пзондзионо коментира в официалния сайт на немците сделката между Лудогорец и германския тим за Каули Оливейра.

Той сподели, че от Падерборн са удовлетворили желанието на футболиста да играе футбол в евротурнирите с екипа на българския шампион.

„Благодарим на Каули за ангажимента и неговите добри игри в Падерборн. Верни на нашата философия да подобряваме футболистите и да правим възможни следващите им кариерни стъпки, стига това да не застрашава нашите спортни цели и да се вписва в параметрите ни, осъществихме желанието за трансфер. Не искахме да възпрепятстваме възможността му да играе за отбор, който играе международен футбол“, заяви спортният директор на Падерборн.

Това е видимата част на трансфера. Невидимата е във визитката на Каули. Според досегашното му представяне той може да играе перфектно и като халф, и като такъв зад нападателя. При това забележете какъв халф – за близо 160 мача за Фортуна Кьолн, Дуисбург и Падерборн има 31 гола и 15 асистенции. Т.е. в почти 1/3 от двубоите той е имал принос не само в дефанзивен план, но и решителен в офанзивен.

За тези, които са следили Бундеслигата знаят, че да си халф там, не е като да си такъв в България. Неслучайно на мач Каули пробягва два пъти повече от Марселиньо.

И още нещо много впечатляващо. За тези близо 160 мача той има само 10 жълти картона и нито един червен! За 160 мача Марселиньо и Дяков в Лудогорец имат над 10 изгонвания…

Лично босът на Лудогорец Кирил Домусчиев отдавна говори, че Лудогорец трябва най-накрая да се освободи от зависимостта си от Марселиньо. Е, ходът с Каули изглежда е решителният в тази насока.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ