Откраднаха още един талант на Ботев, Феро беснее

Ферарио Спасов

Още един юноша на Ботев Пловдив от отбора до 15 години пое към столицата, научи BgDerby.com. Става въпрос за атакуващият полузащитник Асен Митков. Той днес е бил настанен в общежитието на Левски София и от следващия полусезон ще играе с екипа на сините.

Само преди броени дни се появиха информации, че още един от талантливите играчи от този набор пое към столицата. Нападателят Андрей Цой реши да продължи развитието си в ЦСКА.

Заради двете „бягства“ се свързахме с Ферарио Спасов, който освен старши-треньор на Ботев Пловдив, остана и шеф на школата, като съвместява двете длъжности. Ето какво заяви той по случая:

„Да, потвърждавам, че този футболист, както и Цой заминаха за София. Преди това да се случи имах среща с треньорите, защото имаше такива индикации. Тогава взехме решение, че ще освободим и двамата играчи, дори и преминаването им София да се провали. Аз съм на мнение, че с предателство футбол не се играе. За съжаление един вече прословут мениджър осъществи нерегламентирани контакти с няколко играчи от нашата школа. За още по голямо съжаление този мениджър не обслужва интересите на децата, а на други клубове. Искам да кажа, че няма да се правят компромиси с юноши и родители, които изберат да предадат Ботев Пловдив. Въпросните двама юноши, а и много други получават всичкото внимание на треньори и ръководство в Ботев Пловдив. Мъчно ми е, че някои от тях не оценяват, какво Ботев Пловдив им е дал и инвестирал в тях, и какво може да им даде за в бъдеще. Мисля, че показваме, че отдадени на клуба играчи стигат до представителния отбор. Всеки, който е отдаден на кауза Ботев Пловдив, ще получи своите шансове. Искаме да създаваме горди ботевисти!“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ