Берое представи Херо, той зарадва Стара Загора с тези думи

7 Dni Sport24.10.2019
Димитър Димитров - Херо

„Проблемът на Берое е психологически, а не е във футболистите. Тимът има голям потенциал“. Това заяви новият треньор на старозагорци Димитър Димитров по време на официалното си представяне. Херо заяви, че основната му цел е тимът да излезе от дупката, в която се намира и да опита да скъси разликата дистанцията с водещите тимове в оставащите 7 кръга до края на годината.

Специалистът също така обяви, че в щаба му ще влязат бившите му играчи Петър Колев, Георги Чиликов и Йордан Господинов.
„За мен е огромна чест да бъда треньор на Берое. Това е много уважаван клуб с традиции и богата история. Стара Загора пък е един от най-футболните градове в България. През годините имах и други предложения от Берое, но поради различни причини не се случи. Този път се получи и за мен е чест. Дано бързо да излезем от ситуацията, в която се намира тимът защото мястото, на което се намира в момента той не отговаря на качествата на отбора. В щаба ми ще влязат Петър Колев, Георги Чиликов и Йордан Господинов, който ще е треньор на вратарите. Дано вдигнем настроението и тонуса в отбора. Ще опитаме да скъсим дистанцията в водещите отбори“, разясни Херо.

Димитров също така изрази задоволството си, че Берое е един от малкото клубове у нас, които не гонят по 10 футболисти на сезон, за да вземат нови на тяхно място, тъй като така се разваля баланса в отбора.
„Берое има една от най-добрите бази в България заедно с Лудогорец. В този отбор има сигурност. Футболната общественост и феновете също бяха фактор при избора ми. До края на календарната година има 7 мача – времето е малко, и не е подходящо да правим кардинални промени. Ще искам да намеря баланса в нашия отбор, който за момента липсва. Трябва постепенно да надграждаме. През зимата ще преценя какво е нужно на тима. Берое има добър потенциал и аз лично очаквах този сезон да бъде най-силният на клуба. Изненадан съм, че не се получи това надграждане, което всички чакахме. Трябва да има ред в съблекалнята и дисциплина на терена. За мен има психологически проблем в Берое. Трудно отбор, който всяка години привлича и гони по 10 футболисти, няма как да успее. Затова съм щастлив, че ръководството на Берое не го прави“, заяви треньорът.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ