Румен Радев с остра атака към премиера по повод оставката на Михайлов

7 Dni Sport16.10.2019
Бойко Борисов

Президентът на България Румен Радев отправи остри критики към Бойко Борисов заради поисканата от Боби Михайлов оставка вчера, съобщава dnews.bg.

„Не трябва да съдим за футбола като единично явление в държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова е управлението на футбола. Вчерашното действие е блестящо доказателство за това. Не искам да се превръщам в адвокат на президента на БФС най-малкото заради липса на характер на терена и на самата игра. Безпрецедентно е държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една независима от държавата федерация. Такива са изисквания на ФИФА и УЕФА. Това не трябва да се допуска, но стана практика. Със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващиге се изобличиха. Нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете. Нито една федерация, включително БФС, няма охранителни и разследващи функции. Тя не може да изземе ролята на органите на реда и на държавата. Искането за оставка е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон носят тази отговорност. Крайно неприятно е България, която спаси 50 000 евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта в най-ужасното за Европа време. България да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация с този проблем. Необходимо държавата да приложи драконовски мерки по отношение футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, този рецидив ще продължава“, заяви Румен Радев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ