Ужасна новина! Почина емблематичен играч на Локо (София)

Свещ

Нова лоша вест за българския футбол! След кратко боледуване от този свят си отиде един от емблематичните играчи на Локомотив (Сф) от близкото минало – Трайко Соколов. Това съобщи пресаташето на „червено-черния“ клуб Атанас Станкушев в личния си профил в социалната мрежа.

Трайко Соколов е роден на 9 септември 1951 г. В кариерата си е играл за Локо (Сф), чиито юноша е, ЖСК Славия, Родопа (Смолян), Ботев (Пд), Миньор (Пк) и Хибърниънс (Малта). Има 298 мача и 45 гола в „А“ група (258 мача с 34 гола за Локомотив).

Дебютира в „А“ група едва 18-годишен с екипа на ЖСК в мач срещу Чардафон – Орловец (Габрово). Започва като титуляр в средата на терена с Тодор Колев и Ивайло Георгиев при загубата с 1:2. Като войник играе в Смолян. С пловдивския Ботев е носител на Балканската купа.

„Треньорът, на когото съм най-много задължен, е Данко Роев. Васил Методиев също беше изключителен треньор. Той имаше едно особено качество – не държеше гарез. Носеше на майтап. Всички футболисти го обичахме“, призна преди време Соколов в интервю пред „Витоша нюз“.

Трайко беше основна част от големия тим на Локомотив, който направи истински фурор в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1979/1980 и стигна до четвъртфинал, елиминирайки по пътя си Ференцварош, Монако и Динамо (Киев).

Шампион на България през 1978, бронзов медалист през 1979 и финалист за Купата на Съветската армия през 1975 и 1977 г.

Има 4 мача за „А“ националния отбор. В евротурнирите има 12 мача и 1 гол. Бил е треньор на Локомотив (Сф), Чардафон (Габрово), Флориана (Малта). В продължение на дълги години беше мениджър в компанията „Сираков, Танев и ко“.

В последно време ходеше и дежурен делегат на мачове от детско-юношеските първенства. Един от уважаваните ни футболни ветерани. Беше основен организатор на детско-юношеския турнир „Атанас Михайлов – Никола Котков“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ