Димитър Пенев: Дербито ще е буря! Добре, че вратарят ни беше в час срещу Берое

Жребий за Купата 3 Димитър Пенев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред „Тема Спорт“ след успеха над Берое (1:0) и предстоящо­то утре вечно дерби.

„Дербито ще е буря, както обикновено, никога не знаеш какво може да се случи. Ясно е, че на нас ни е най-важна побе­дата при каквито и да е обс­тоятелства. Има настроение в отбора, вярваме, че можем да постигнем своята цел. Но, както казах и преди мача с Бе­рое – излишно е да говорим много, трябва да се действа. Нужно е да хвърлим всички сили в дербито и да победим. Левс­ки и Лудогорец ни направиха подарък и е дошъл моментът да се възползваме“, каза Пенев.

„Хубаво е, че вратарят ни беше много в час срещу Берое. Каквото трябваше, спаси. Съ­перникът отправи немалко удари, но реално нямаше чисти положения. През първото по­лувреме играхме силно, имахме своите ситуации и като цяло можем да сме доволни. След по­чивката повече внимавахме да не допуснем попадение. Не ус­пяхме да издебнем съперника за втори гол, но накрая най-важна е победата“, допълни Пенев.

Той прогнозира точно раз­воя на мачовете от изминалия кръг. В събота пред „Тема Спорт“ Пената заяви, че очак­ва Левски и Лудогорец да завър­шат наравно, а ЦСКА да побе­ди Берое. Точно това и се слу­чи.

Вчера сутринта тимът имаше възстановително зани­мание, а днес следобед трени­ра в Панчарево. След това от­борът ще е на лагер в столи­чен хотел. Преди двубоя с Бе­рое пък бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев е посетил армейците в родното си Хас­ково. Двете страни са си поже­лали взаимно успех в битката за титлата и за промоция в елита, каквато води Белчев начело на Арда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ