Матей и Радо Стойчев се събират отново в клуб! Целта е да убият всички в Полша

7 Dni Sport04.07.2018
матей казийски

Матей Казийски и Радостин Стойчев по всичко изглежда отново ще работят заедно. Звездният тандем, който спечели над 20 трофея, докато бе под формата волейболист треньор в Тренто и Халкбанк, ще се събере пак, този път в Полша.

Местните медии са категорични, че 33-годишният посрещач, който изкара последните два сезона в японския ДжейТект, ще подпише договор с 12-ия в Плюслигата Сточния Шчечин. Според колегите там българинът вече се е разбрал по условията за контракта, като било въпрос на часове да има официализиране на сделката.

Шчечин прави бляскава селекция, като миналата седмица обяви привличането и на Стойчев. 48-годишният специалист обаче няма да е треньор на тима, а ще бъде спортен директор. Именно негова ще бъде и заслугата Казийски да облече екипа на отбора. Целта на ръководството е да превърне Шчечин в шампионски тим, който да събори от върха грандовете Закса Козле и Скра Белхатов.

Самият Матей пък нееднократно заяви, че иска да се прибере в Европа, след като изкара две години в Япония, а възможността да работи отново със Стойчев изглежда е надделяла над другите оферти, които е получил. Двамата са заедно и в академията, която създадоха в София.

До момента Шчечин привлече плеяда полски звезди начело с Бартош Курек и Лукаш Зигадло. В тима вече е и белгийският национален централен блокировач Симон ван де Ворде. Преминаването на Казийски пък ще официализира и договора на Валентин Братоев в ДжейТект, където ще опитат да заменят бившия ни национал с настоящия такъв.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ