Този лош, лош Любо! Накара ЦСКА да покаже най-доброто и изхвърли Лудогорец от Купата (СНИМКИ)

1

ЦСКА нанесе тежък удар по Лудогорец в първия от двата поредни мача помежду им. „Червените“ изиграха може би най-силния си мач под ръководството на Любослав Пенев и абсолютно заслужено спечелиха с 1:0 1/4-финала от турнира за Купата на България. Рубен Пинто стана големият герой със страхотен гол от дистанция в 30-та минута, който прати „червените“ на полуфиналите, за които вчера се класира Локомотив Пловдив. Армейците имаха и шанс в 90-та минута, когато Вандерсон уцели гредата сам срещу Витаутас Черниаускас.

Столичани започнаха по-агресивно мача, а най-активният им футболист бе Жоржиньо. Крилото проби на няколко пъти с лекота покрай Сисиньо, а Али Соу опита удар от въздуха при едно от центриранията му. Гамбийският таран направи сериозен пропуск в 11-та минута, когато овладя вдясно в наказателното поле, финтира съперник веднъж и след това имаше избор на кого измежду Кристиян Малинов и Тиаго да подаде край дузпата. Соу обаче реши да завършва сам и сгреши – Драгош Григоре с шпагат му изби топката.

В 12-та минута последователно Малинов и Жоржиньо паднаха в наказателното поле на Лудогорец, но прекалено лесно и нямаше как Николай Йорданов да отсъди дузпа в нито една от ситуациите.

Разградчани отговориха натиска с изстрел от дистанция на Яцек Горалски, който срещна тялото на Иван Турицов и топката излезе в корнер. След него Абел Анисе изскочи и с глава отклони към близкия ъгъл, но Малинов бе заел място до гредата и изчисти.

В 26-та минута Кешеру изпусна най-добрият шанс за Лудогорец през първата част. Бодуров сбърка при изнасянето и Вандерсон му отне, подавайки веднага към румънския си съотборник. Голмайсторът обаче не успя да нанесе точен удар от наказателното поле и прати топката покрай лявата греда.

ЦСКА реагира веднага с  опасен рейд на Али Соу, който Моци и Григоре спряха с общи усилия. Жоржиньо пък стреля неточно в следващата минута.

Логичното на фона на играта се случи в 30-та минута. Поредното центриране на Жоржиньо бе избито от Григоре с глава, но към средата на терена, където Рубен Пинто овладя и с мощен удар, при който Моци се наведе под топката, преодоля Ренан, макар и кълбото да бе насочено в центъра на вратата. Стражът на разградчани определено носи вина за попадението, но и Моци сгреши с навеждането си.

До края на първото полувреме играта се изнерви доста, а в последната минута Лудогорец можеше и да остане с човек по-малко. ЦСКА организира бърза контраатака след корнер за разградчани, а Сисиньо спря нападението с ритник в корема на Жоржиньо. Николай Йорданов обаче показа само жълт картон на бразилския бек.

Тиаго можеше да наклони много сериозно везните в полза на ЦСКА в първата минута на второто полувреме. Той отне на Анисе в наказателното поле и стреля, но неточно. Играта продължи да се води на високи обороти, както и през първата част, но вече без сериозни ситуации пред двамата вратари. Вместо това изобилстваха нарушенията и до 70-та минута бяха показани още пет жълти картона в допълнение на трите през първата част.

„Червените“ имаха претенции за изгонване на Станислав Манолев, който бе един от официално предупредените играчи, тъй като защитникът извърши два фаула в рамките на по-малко от минута. Бурните протести на Любо Пенев за липсата на втори жълт картон обаче не бяха уважени.

Тиаго изпълни опасно пряк свободен удар от малък ъгъл, но топката премина над напречната греда.

В 78-та минута Кешеру нахлу в наказателното поле на ЦСКА, но бе спрян с общи усилия от Бодуров и Бикел. Тъмнокожият футболист сбърка две минути по-късно и позволи на резервата Адриан Попа да влезе на скорост в пеналта, но румънецът не успя да центрира точно.

В 85-та минута Манолев сбърка при изнасянето и резервата Евандро му отне. Бразилецът влезе на скорост в наказателното поле и стреля фалцово към далечния ъгъл, но топката прелетя покрай гредата. Пропускът можеше да коства много на „червените“, защото в 90-та минута Кешеру разсече защитата със страхотен пас за Вандерсон, който изскочи сам срещу Черниаускас пред наказателното поле. Бразилецът стреля към левия ъгъл, но топката срещна гредата. В началото на добавеното време Евандро получи жълт картон заради опит да си изпроси дузпа след съприкосновение с Дяков.

Сисиньо можеше да прати сблъсъка в продължения след центриране от корнер на Попа, но ударът му с глава се спря от външната страна на мрежата.

ЦСКА не само елиминира Лудогорец от турнира за Купата днес, но взе и важно психологическо предимство през разградчани преди мача помежду им от Първа лига през уикенда. Разликата на върха в класирането е само три точки и при победа и шампионатния сблъсък „червените“ ще се изравнят със съперника на върха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ