Берое се отказва от Вандерсон и Алкан! Ето каква е причината за задаващата се раздяла

Берое, Ерол Алкан

Берое е на път да се раздели с двама от чуждестранните си играчи. Това се очаква да се случи в края на сезона. За подобно нещо намекна шефът на заралии Илко Русев. Става въпрос за крилото Вандерсон, който се възстановява от операция, и централния защитник Ерол Алкан. Той също отсъстваше известен период заради контузия. Именно травмите, а и високите заплати, които им се плащат, са в основата на намеренията на ръководството на Берое.

Вандерсон бе опериран през декември миналата година заедно с Георги Ангелов. И двамата са аут до края на кампанията. Алкан доста често оставаше извън строя заради травми.

„Страшно много съжалявам за Вандерсон, който се контузи. Ние сме притеснени какво решение да вземем за него. Ще изчакаме още 2-3 месеца и ще трябва да решим какво да правим с него. Сигурно сме морално задължени, но за мен са важни разходите. Трябва да вземем правилното решение и за него. Както и за Ерол Алкан. На него му изтича договорът. Преди да получи травма, бяхме в преговори за удължаване. Тази травма ни притесни“, разкри наскоро председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на Берое в интервю за БНР. От известно време заралии се опитват да минимизират разходите си, като през последните два трансферни прозореца прибягнаха и до продажбата на основни играчи с цел влизане на свежи средства в клубната каса.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ