Томаш със сълзи на очи отказа да хвърли оставка и скочи на съблекалнята! Намекна, че футболистите му кроят уволнението!

Славия Берое (6) александър томаш

Старши треньорът на Берое Александър Томаш на няколко пъти акцентира върху това, че е изключително разочарован от играта на футболистите си при загубата с 0:1 от Витоша. Наставникът се появи пред телевизионните камери със сълзи на очи, но отказа да подаде оставка, като заяви, че ръководството трябва да вземе крайното решение. Томаш намекна за проблеми с футболистите и обяви, че вижда „неискреност“ в действията на някои от тях на терена. Други обвини в липса на психика и в това, че не могат да носят на напрежение.

„Допуснахме от два удара да ни вкарат един гол. Изцяло владеехме инициативата през първото полувреме, но не успяхме да отбележим. През второто полувреме все едно излезе друг отбор, апатичен. Много съм разочарован, тези футболисти… Нямам обяснение за второто полувреме. Не успяхме да вкараме голове, нямахме увереност, влизахме от грешка в грешка. Не знам дали тези футболисти могат да носят на напрежение, явно не могат. Две коренно различни полувремена. Липса на класа, на завършващ удар, на последен пас – тези неща ги тренираме. Много съм разочарован.

Обезкървени сме, но това не трябва да е оправдание. Вижда се, че имаме голям спад и единственият шанс да излезем от него е да побеждаваме. Винаги съм бил искрен с футболистите, но когато срещу теб усетиш действия това е лошо. Няма значение как, трябва да стигнем до победи. И през седмицата им казах да играят без напрежение. Явно задачите, които давам на някои им тежи. Усещам неискреност от това, което виждам на терена. Работим всеки ден, всяка тренировка чисто за футбола. На някои им тежи, но грешката е моя, защото какво прави такъв футболист в отбор!? Страшно разочарован съм от много футболисти. Ще им го кажа лично на тях. Живота е кръговрат и горе и долу трябва да се държиш по един и същи начин.

Върху мен има напрежение, но искам да остана спокоен и да си направя правилните изводи. Решение ли е оставката? От първия до последния си ден, в който ще бъда тук, аз давам сърцето и душата си за този клуб. Хората са разочаровани и ги разбирам, но го казах и на тях – работя по този начин и ще продължавам да го правя, защото вярвам в него“, завърши Томаш с коментар на виковете „оставка“ от трибуните след последния съдийски сигнал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ